Actualitate

Intervenție cu elicopter SMURD pentru a salva un turist RĂNIT în Munţii Făgăraş

Un turist de 31 de ani care a alunecat, miercuri, pe o fâşie de zăpadă îngheţată în Munţii Făgăraş şi a suferit fracturi multiple la un picior a fost transportat cu un elicopter SMURD.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că un turist de 31 de ani a suferit un accident în zona cabanei Turnuri din Munţii Făgăraş, la o altitudine de peste 1.500 de metri.

David a precizat că, pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă şi evacuarea turistului, s-a solicitat intervenţia elicopterului SMURD Mureş.


„Turistul s-a accidentat în timpul unei drumeţii între cabanele Turnuri şi Podragu. Acesta a alunecat pe o făşie de zăpadă îngheţată suferind un traumatism sever la nivelul uneia dintre glezne, multiple fracturi, fiind în imposibilitate de deplasare”, a declarat Adrian David.

Acesta a afirmat că intervenţia cu elicopterul nu a fost deloc uşoară, dar s-a desfăşurat „în timp record”, pacientul fiind transportat la un spital din Târgu Mureş la mai puţin de două ore de la producerea accidentului.


Potrivit lui David, prin solicitarea elicopterului SMURD s-a evitat intervenţia unei echipe terestre a cărei acţiune ar fi durat mai mult de zece ore.

Ultimele Stiri
abonare newsletter