Actualitate

Două curse aeriene vor ateriza cu întârziere pe Aeroportul Cluj din cauza ceţii

Două curse aeriene care trebuie să aterizeze, duminică, pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca vor avea întârzieri din cauza ceţii. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare cod galben de ceaţă valabilă în 18 judeţe şi în Capitală, unde vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

sursa foto: economica.net sursa foto: economica.net

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj au declarat, duminică, că au întârzieri două curse care trebuie să sosească la Cluj-Napoca de la Beauvais (Franţa), respectiv Luton (Marea Britanie).

Conform sursei citate, cele două curse aeriene sunt operate de Wizz Air. Aeronava care decolează de la Beauvais ar trebui să aterizeze la Cluj la ora 11.40, iar cea de la Luton ar trebui să ajungă la ora 13.40, însă ambele vor avea întârzieri din cauza ceţii de pe aeroportul clujean.


Meteorologii au emis, duminică dimineață, o atenționare Cod Galben de ceață și vizibilitate redusă pentru 10 județe și Municipiul București, valabil până la ora 15:05.

Judeţele vizate de avertizare sunt Gorj, Mehedinţi, Harghita, Alba, Botoşani, Iaşi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Galaţi, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov şi municipiul Bucureşti.


De asemenea, avertizarea este valabilă şi pe autostrăzile A1, A2 şi A3.

Se va semnala ceaţă, iar vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.


Local se va depune chiciură şi va burniţa.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter