Actualitate

Cum va fi VREMEA de REVELION? PROGNOZA METEO pe trei zile

În regiunile vestice şi în zonele de deal şi munte vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi mai ridicate decât cele înregistrate în mod obişnuit la sfârşit de an. În zonele joase din sudul, estul şi centrul teritoriului, unde vor fi înnorări şi local ceaţă, regimul termic se va încadra în limitele specifice datei.

Izolat ceaţa va fi asociată cu burniţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 14...15 grade în Dealurile de Vest, potrivit realitatea.net.

BUCUREŞTI

Vremea este în general închisă şi în capitală. Norii joşi vor persista şi, mai ales dimineaţa şi seara se formează ceaţă, ce poate fi asociată trecător cu burniţă. Temperatura maximă - diferenţă mare faţă de cea de ieri - doar 2...3 grade vor fi la prânz.


MUNTE

La munte, vremea se va menţine frumoasă şi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar pe văi şi în depresiuni, mai ales dimineaţa şi noaptea se va semnala - din nou - ceaţă, asociată cu burniţă sau fulguieli trecătoare. Cu totul izolat vor fi condiţii de producere a poleiului. La amiază vor fi 6 grade pe Vf Toaca, 11-12 la Predeal şi Sinaia şi 13 grade la Păltiniş.

Zăpada e puţină pe Valea Prahovei, doar 5 cm măsutaţi la staţia meteo de la Predeal. La Păltiniş sunt 32 cm de nea, la Arieşeni, în Munţii Apuseni, 16, iar la Straja, 27 de cm de zăpadă.


REGIUNI

În regiunile vestice, şi astăzi vremea va fi frumoasă şi caldă, chiar deosebit de caldă pentru data din calendar, cu maxime peste 10 grade. Vor fi chiar 14...15 în Dealurile de Vest. În Transilvania norii acoperă cerul, se lasă şi ceaţă, dar şi aici e cald: 4 grade la Miercurea Ciuc, 7-8 la Cluj, Sibiu şi Brasşov.

În sud, tot vreme frumoasă şi caldă, cu maxime de 10-12 grade, dar numai în zonele de deal. La câmpie, înnorările şi ceaţa menţin temperaturile la un nivel scăzut, dar apropiat de valorile normale: 4 grade la Craiova şi Buzău şi 3 la Giurgiu şi Călăraşi.


În Dobrogea, vreme în general frumoasă, puţină ceaţă dimineaţa şi în restul zilei mai mult soare. La amiază vor fi 9 grade la Tulcea şi 8 la Constanţa.

În Moldova, mai mult soare în jumătatea de nord a regiunii şi, ca urmare, maxime mai mari: 8 grade la Suceava, Botoşani şi Iaşi. Mai puţine grade, în schimb mai mulţi nori şi ceaţă, în sudul Moldovei, unde vor fi doar 4 grade la Bacău, 3 la Foşani şi 6 la Galaţi.


VREMEA PE 2 ZILE

Luni, din nou vreme închisă în zonele joase, în special din sud şi est. Cu totul izolat vor fi condiţii de formare a poleiului. La deal şi la munte, în schimb, cerul va avea înnorări doar temporar, în rest va fi destul soare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0...2 grade în zonele cu ceaţă persistentă, mai ales din sud şi sud-est - la Craiova, de exemplu, 1 grad - şi 8...10 grade la deal. Cel mai cald va fi în dealurile Munteniei, la Târgovişte şi Ploieşti, de exemplu.

Vremea va fi în general închisă în Capitală şi luni. Norii josi şi ceaţa vor persista pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.


Marţi, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, mai persistente în zonele joase, unde pe arii restrânse va fi şi ceaţă. Cu totul izolat vor fi posibile burniţe sau fulguieli. Temperaturile vor fi puţin mai ridicate decât cele specifice sfârşitului de an, aşadar maxime cuprinse între 1 grad la Miercurea Ciuc şi 8 grade la Timişoara şi Reşiţa.

În Bucureşti, ultima zi a anului aduce din nou nori şi burniţă. La amiază, temperatura ajunge la 3 grade, nu mai mult.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter