Actualitate

Salina Turda, inclusă într-un top al destinaţiilor de călătorie incredibile din lume

Salina Turda din judeţul Cluj a fost inclusă printre cele „25 de destinaţii incredibile de călătorie despre care nu ştiai că există”, potrivit unui clasament realizat de Business Insider.

Astfel, Salina Turda este listată în acest clasament al "destinaţiilor de călătorie incredibile despre care nici nu aţi ştiut că există" de către site-ul american Business Insider, în contrast cu atracţii turistice tradiţionale, cum sunt cetatea Vaticanului din Roma, turnul Eiffel din Paris sau catedrala Westminster din Londra.

Inspirându-se dintr-un site denumit Quora care şi-a întrebat utilizatorii care sunt cele mai inedite destinaţii de călătorie despre care mulţi nici nu ştiu că există, cei de la Business Insider au realizat o listă a "perlelor ascunse" din întreaga lume, până la care merită să călătoreşti.


„Intraţi în Salina Turda, o mină de sare din Transilvania, România, care este o atracţie turistică populară din anii '90. Datând încă din secolul al XVII-lea, mina are acum în interior chiar şi un carusel şi un amfiteatru”, scriu ziariştii de la Business Insider. Totodată, pe acest site, este prezentată o fotografie cu interiorul salinei Turda.

Mina de sare de la Turda se numără printre locurile exotice din Hawaii, Filipine, Polonia, China sau Norvegia.


Salina de la Turda este cea mai mare atracţie a judeţului Cluj.

Potrivit site-ului salinaturda.eu, salina era folosită drept depozit de brânzeturi pe vremea comunismului, fiind  redeschisă în scop turistic în 1992. A fost modernizată începând cu 2008, iar investiţiile au fost de aproape şase milioane de euro, în mare parte din fonduri europene, timp de doi ani. În prezent, salina de la Turda e un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare, împletind istorie şi legendă.


Destinaţia turistică din România este prezentată în acest top după Saint Pierre et Miquelon, o insulă din apropierea ţărmului Canadei, considerat a fi ultimul vestigiu al controlului Franţei asupra Americii de Nord, unde localnicii încă mai vorbesc limba franceză.

Înainte de Salina Turda în acest clasament este prezentat "Dealul Magnetic" din provincia New Brunswick din Canada, unde localnicii spun că îţi poţi opri maşina în pantă, o poţi scoate din viteză şi aceasta începe să urce cu motorul oprit - un moment ce poate fi filmat pentru amuzament, pentru că mişcarea ascendentă este de fapt doar o iluzie optică.


Printre destinaţiile turistice prezentate în top se mai numără Cripta Capucinilor din Roma, decorată cu oasele a peste 3.700 de corpuri umane, considerată a fi cea mai înfiorătoare destinaţie turistică din Italia, şi craterul de lavă din Derweze, Turkmenistan, creat accidental de geologii sovietici în anul 1971, în timp ce forau după gaze naturale.

Etichete: salina turda
Ultimele Stiri
abonare newsletter