Actualitate

Atenție, români! Val de SCUMPIRI de la 1 ianuarie!

2014 vine cu vești proaste pentru români. De la 1 ianuarie cresc prețurile la benzină, motorină, țigări, băuturi alcoolice și energie electrică.

Preţurile la benzină și motorină cresc în prima săptămână din noul an. Motivul? Acciza pe care o plătim pentru fiecare litru de carburant cumpărat se va calcula în baza unui curs valutar dezavantajos pentru români, dar avantajos pentru bugetul statului. Din cauza diferenței de curs, românii vor plăti cu 9 bani în plus pentru fiecare litru de carburant, anunță Realitatea.net.

Motorina va fi și mai scumpă. De la 5 lei și 90 de bani va ajunge la 6 lei și 30 de bani. Cel mai scump sortiment de carburant se va apropia de un nou prag greu de acceptat: 7 lei/litru.


Gazul se va scumpi cu 1% anul viitor, anunță Autoritatea de Reglementare în Energie în calendarul de liberalizare a pieței.

Și energia electrică va fi mai scumpă, în condițiile în care Guvernul este hotărât să introducă așa numita "taxă de stâlp", pe care furnizorii o vor introduce în facturi. Ar putea fi o scumpire de 1%.


Nici berea și nici țigările nu scapă de scumpiri. Un pachet de țigări va costa și cu 50 de bani mai mult. Berea ar putea să se scumpească, în funcție de inflație, și cu 10 bani pe litru.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter