Actualitate

A murit creatorul companiei SABMiller, proprietarul brandului clujean Ursus

Graham Mackay (64 ani), omul de afaceri care a construit SABMiller, proprietarul Ursus Breweries, al doilea mare jucător pe piața berii la nivel mondial, a murit, miercuri dimineaţa, din cauza unei tumori pe creier, scrie Bloomberg.

Mackay se afla alături de familie, în locuinţa din Londra, oraşul în care, de altfel, este sediul central al SABMiller. Din cauza problemelor de sănătate, Graham Mackay a fost înlocuit la conducerea companiei de Alan Clark, în aprilie 2013.

Graham Mackay, născut pe 26 iulie 1949, a fost un om de afaceri de origine sud-africană. În septembrie în acest an, boala l-a determinat să renunţe inclusiv la cea de-a doua funcţie, una non-executiva, în cadrul SABMiller.


Mackay a intrat în grupul SAB (South Affrican Breweries) în 1978, iar în 1997 a devenit director general. În timpul conducerii sale, SABMiller s-a extins puternic în SUA, Europa de Est, China şi America de Sud. Grupul este prezent şi în România, cu nouă mărci în portofoliu, printre care și brandul clujean Ursus. În 2012, grupul a înregistrat venituri de 34,5 miliarde de dolari.

 


 

Etichete: deces ursus
Ultimele Stiri
abonare newsletter