Actualitate

Ministrul Sănătăţii a dispus începerea unei anchete la IML Cluj

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus Corpului de control demararea unei anchete ample la IML Cluj, începând cu luna ianuarie 2014, după ce se vor finaliza verificările în derulare.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu- sursa foto: rnews.ro Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu- sursa foto: rnews.ro

Potrivit unui comunicat de presă, conducerea ministerului a decis reluarea procedurii de concurs pentru funcţia de director al IML Cluj, începând cu luna ianuarie 2014, având în vedere faptul că precedentul 'a întâmpinat probleme organizatorice'.

Cinci medici de la IML Cluj au transmis, sâmbătă, o scrisoare deschisă prin care cer demisia directorului interimar Marius Vartic.


„Nu ne referim numai la conducerea defectuoasă a compartimentului de preosectură care a dus la pierderea unor cadavre sau găsirea neaşteptată a altora, ci şi la faptul că o serie de expertize de importanţă majoră nu pot fi efectuate datorită faptului că medicii psihiatri refuză să participe la efectuarea lor”, se spune în scrisoarea semnată de cei cinci medici primari legişti - Dan Paul Mucichescu, Dan Perju-Dumbravă, Costel Siserman, Cristian Gherman şi Mugur Pop.

Directorului i se mai reproşează că a dezorganizat activitatea institutului şi că a dat unor angajaţi ai IML care se ocupau de bunul mers al actelor atribuţiuni mai puţin importante, din cauza cărora acum se înregistrează întârzieri masive în redactarea documentelor.


„Nota pe care aţi obţinut-o la examenul susţinut pentru ocuparea funcţiei de director al IML Cluj, în vara aceasta, nota 2.97, vă descalifică pentru ocuparea acestei funcţii”, spun cei cinci.

Ultimele Stiri
abonare newsletter