Actualitate

Cinci primării din Cluj, premiate pentru proiectele din 2013

Primăriile din Câmpia Turzii, Turda, Beliş, Gârbău şi Tureni au fost premiate de Revista Română de Administrație Publică Locală în cadrul Galei concursului Naţional de Proiecte din Administraţia Publică Locală „Cele bune să se-adune! ediția 2013”.

A fost premiată Primăria Câmpia Turzii, pentru cel mai bun proiect la secţiunea „Dezvoltare locală” la nivelul regiunii Nord-Vest. La rândul său, Primăria Turda a câștigat premiul de cel mai bun proiect din domeniul Servicii Sociale – regiunea Nord-Vest, pentru proiectul „Centrul Comunitar de Igienă şi Sănătate Turda”.

Organizatorii Galei au mai premiat trei primării din mediul rural, respectiv Beliș, Gârbău și Tureni. Primăria din Beliș a primit premiul pentru proiectul care a vizat modernizarea drumului comunal care leagă comuna Beliș de comuna Mărgău, pe traseul Bălcești-Dealu Botii-Răchițele și care a fost  finanțat din fonduri europene pe Măsura 121. Valoarea acestui grant a fost de 7,4 milioane de euro.


Primăria Gârbău a primit premiul la secțiunea  „Cultură-Artă”, Regiunea NV, pentru proiectul „Reabilitare și extindere cămin cutural Gârbău”, clădire veche reabilitată cu fonduri europene în valoare de peste 200 mii lei. De acest așezământ de cultură care are o capacitate de 130 de locuri,  vor beneficia și cetățenii din comunele învecinate. În incinta căminului cultural funcționează și o bibliotecă și un Muzeu cu obiecte tradiționale din comuna Gîrbău .

Cea de-a cincea primărie premiată, cea din Tureni, a primit distinsă la secţiunea „Cel mai bun primar de comună din Regiunea de NV” , în persoana primarului Daniela Elena Mănăilă, aleasă dintre colegii săi  aflați la al doilea mandat, care s-au remarcat în anul 2013, dar și în anii precedenți, și care au avut rezultate deosebite, de impact, în transformarea comunităților lor.


La această gală printre premianți s-a numărat și Consiliul Judeţean Cluj, care a fost recompensat de către Revista Română de Administraţie Publică Locală cu premiul I pentru proiectul „Finalizarea noii piste de decolare/aterizare de 2100 de metri a Aeroportului Clujean”. Aplicaţia referitoare la construirea pistei Aeroportului Clujean a fost nominalizată la categoria „Dezvoltare locală şi mediul de afaceri”, aceasta concurând cu alte câteva zeci de proiecte de succes aparţinând autorităţilor administraţiei publice de la nivel local şi central din România.

abonare newsletter