Actualitate

SUA: Schimb de focuri într-un liceu în Colorado. Atacatorul, un licean, s-a sinucis!

Doi elevi au fost răniți vineri în cursul unui schimb de focuri la un liceu din Colorado (vestul Statelor Unite). Atacatorul, un licean, s-a sinucis!

"Suspectul a fost găsit în interiorul școlii și în mod clar s-a sinucis prin împușcare", a declarat Grayson Robinson, șeriful comitatului Arapahoe.

Agresorul, el însuși elev la Arapahoe High School din Centennial, la periferia de sud a orașului Denver, a avut aparent ca țintă un profesor din cadrul instituției respective, potrivit șerifului. "Elevul s-a referit în mod explicit la un anumit profesor (...), acest profesor a fost informat despre situație și a părăsit rapid liceul", a precizat Robinson.


Un elev a fost rănit de gloanțe și a fost transportat la spital "în stare gravă", a mai spus șeriful. Al doilea elev a fost găsit în timp ce poliția cerceta amănunțit liceul. "Are o rană lipsită de gravitate și, foarte sincer, nu suntem siguri că este o rană de pe urma gloanțelor", a menționat Robinson.

Imagini difuzate la posturile locale de televiziune au arătat grupuri de elevi care au părăsit clădirea fără agitație și s-au deplasat pe stadionul liceului, acoperit de zăpadă.


Centennial este situat la câțiva kilometri de Aurora, oraș în care, în 2012, a avut loc un masacru într-un cinematograf, soldat cu 12 morți.

De asemenea, este foarte apropiat de liceul din Columbine, unde 13 elevi au fost uciși de doi elevi în 1999.

Ultimele Stiri
abonare newsletter