Actualitate

Consiliul Internaţional al Parlamentarilor Evrei condamnă colindul antisemit

Consiliul Internaţional al Parlamentarilor Evrei condamnă în termeni vehemenţi difuzarea colindului cu accente antisemite la TVR3, considerând că este vorba de o acţiune "profund ofensatoare" care aminteşte de "cele mai negre zile ale antisemitismului european".

"Am fost profund ofensat de difuzarea unui colind antisemit creştin la Televiziunea publică din România", a declarat congresmenul american Eliot L. Engel, preşedintele Consiliului Internaţional al Parlamentarilor Evrei (ICJP), o asociaţie cu sediul la Ierusalim creată de Knesset, de Congresul Evreiesc Mondial, de Ministerul israelian de Externe şi de asociaţia Israel Forum, conform Mediafax.

"Acest limbaj ofensator mi-a amintit de cele mai negre zile ale antisemitismului european, atunci când manifestările deschise de ură şi bigotism erau o practică obişnuită. Este deranjant că un post de televiziune nu ezită să difuzeze o astfel de acţiune dezgustătoare şi odioasă", adaugă liderul ICJP, conform unui comunicat postat pe site-ul Congresului Evreiesc Mondial.


Ambasada Statelor Unite a denunţat difuzarea, la TVR3, "a unui aşa-zis colind care glorifică Holocaustul şi violenţa împotriva evreilor", considerând că gestul este "o expresie inacceptabilă de antisemitism". De asemenea, Ambasada SUA apreciază poziţia oficialilor români de condamnare a difuzării colindului.

Etichete: colind antisemit
Ultimele Stiri
abonare newsletter