Actualitate

UNCHIUL liderului nord-corean Kim Jong-Un a fost EXECUTAT!

Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-Un a fost executat joi după ce a fost condamnat la moarte de către un tribunal militar special, a anunțat vineri agenția oficială de presă KCNA care l-a calificat drept ”trădător”.

Coreea de Nord a confirmat luni oficial înlăturarea din funcție, pentru că a comis 'acte criminale' și a condus ” facțiune contrarevoluționară”, a influentului Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-Un, considerat până de curând ca fiind al doilea în ierarhia regimului comunist de la Phenian, scrie AFP, preluat de Agerpres.

Coreea de sud, îngrijorată de execuția lui Jang Song-Thaek

Coreea de Sud și-a exprimat vineri 'îngrijorarea profundă', după anunțul execuției lui Jang Song-Thaek, unchiul liderului nord-coreean și considerat al doilea om în stat, relatează France Presse.


”Guvernul are motive serioase de îngrijorare în legătură cu evoluțiile recente în Coreea de Nord și urmărește foarte atent situația”, a declarat într-un comunicat Ministerul Unificării însărcinat cu relațiile între cele două țări vecine și surori inamice.

Coreea de Sud va fi pe deplin pregătită ”pentru toate posibilitățile în viitor, lucrând în același timp îndeaproape cu aliații săi.


Agenția oficială a Coreei de Nord, KCNA, a anunțat vineri dimineață execuția, cu o zi în urmă, a lui Jang Song-Thaek (67 de ani) unchiul influentului lider nord-coreean Kim Jong-Un.

Acuzat de ”trădare a națiunii”, Jang a fost condamnat la moarte de un tribunal militar special. Regimul îl acuză în special pe Jang Song-Thaek de trădarea lui Kim Jong-Un și a tatălui acestuia, Kim Jong-Il, care a condus țara din 1994 până la moartea sa în 2011. De menționat că, în primii doi ai de conducere a lui Kim Jong-un, Jang Song Taek a jucat rolul de regent, ajutându-l pe tânărul lider să-și însușească noile atribuții.

Ultimele Stiri
abonare newsletter