Actualitate

TVR, amendată cu 50.000 de lei de CNA pentru colindul antisemit

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să amendeze cu 50.000 de lei Societatea Română de Televiziune (SRTv), din cauză că pe TVR 3 şi TVR Cluj a fost difuzat, pe 6 decembrie, un colind antisemit, care a încălcat legislaţia audiovizualului.

TVR, amendată cu 50.000 de lei de CNA TVR, amendată cu 50.000 de lei de CNA

Decizia a fost luată joi de CNA, la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele Consiliului, cu şapte voturi "pentru" (Laura Georgescu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Cristina Trepcea şi Radu Călin Cristea) şi un vot "împotrivă" (Christian Mititelu), scrie Mediafax.

Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 3, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului", şi a articolului 47, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizualului, potrivit căruia "Este interzisă difuzarea în programele audiovizuale a oricăror forme de manifestări antisemite sau xenofobe".


Membrul CNA Christian Mititelu a fost de părere că în acest caz nu a fost încălcat articolul 3, alineatul 1 din Legea audiovizualului. "Nu cred că se poate aplica articolul 3. Cred că este aplicat numai ca să putem da amendă", a spus Christian Mititelu.

Studiourile TVR Cluj au transmis aseară pe canalul TVR 3, în cadrul emisiunii inaugurale de relansare a "postului rural", un spectacol în care colindătorii ansamblului “Dor transilvan” îi afuriseau cu mult patos pe “jidovi”, negăsindu-le loc să trăiască “nici în cer, nici pe pământ”. În rezumat, ”colinda” spune că evreii sunt buni doar pentru a fi arși.

Ultimele Stiri
abonare newsletter