Actualitate

Un nou protest la Cluj faţă de proiectul Roşia Montană: "Dă, Doamne, Revelion fără Ponta şi Chevron"

Aproximativ 150 de persoane protestează, duminică seară, la Cluj-Napoca, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, având pancarte cu inscripţiile "Dă, Doamne, Revelion fără Ponta şi Chevron" şi "Solidaritare cu Pungeşti", manifestarea încheindu-se după aproape două ore, fără incidente.

Foto arhiva Foto arhiva

Protestul din centrul municipiului Cluj-Napoca s-a încheiat duminică seară după circa două ore, la finalul unui marş pe străzile din zona centrală.

Participanţii la manifestare, adunaţi în faţa Monumentului Memorandiştilor, au pornit într-un marş spre Prefectura Cluj, trecând prin Piaţa Cipariu, pe partea carosabilă, dar nu au blocat traficul rutier.


Manifestanţii, al căror număr a ajuns la cinci sute, au scandat "Refuz, rezist, nu vreau gaze de şist", "Uniţi dăm jos, Guvernul mincinos", "Dictatură la Pungeşti, România unde eşti", "Jos Băsescu, Ponta şi Antonescu".

Protestatarii au trecut prin faţa Prefecturii Cluj şi s-au reîntors în faţa Monumentului Memorandiştilor, de unde au plecat spre case.


Nu au fost înregistrate incindente.

Aproximativ o sută de persoane s-au adunat, duminică seară, în faţa monumentului Memorandiştilor din Cluj-Napoca, având pancarte inscripţionate cu mesaje precum: "Dă, Doamne, Revelion fără Ponta şi Chevron", "Solidaritare cu Pungeşti" şi "Roşia, Moşna, Pungeşti, USL o să plăteşti".


Unul dintre participanţi, Cornel Vâlcu, a declarat că de luni vor avea loc pichetări zilnice ale Prefecturii Cluj. "Suntem solidari cu cei din Pungeşti, ne opunem exploatării gazelor de şist", a spus Vâlcu, citat de Mediafax.

Protestatarii scandează "Uniţi salvăm Roşia Montană", "Uniţi salvăm România" şi "Afară cu mafia din ţară".


Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară au avut loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

Comisia parlamentară specială a respins, în 11 noiembrie, proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană adoptat de Guvern. Şi Senatul a respins, marţi, proiectul de lege în forma transmisă de Guvern. Comisia specială afirma, în raportul la acest proiect, că sunt posibile încălcări ale legislaţiei în vigoare pe parcursul exploatării.


Raportul comisiei parlamentare care a analizat şi respins proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană va fi analizat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General, declarau, marţi, repezentanţi ai instituţiei.

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu a declarat, marţi, în cadrul dezbaterilor privind Roşia Montană, că toţi cei implicaţi şi care au dat semnături în mod abuziv şi ilegal în cazul acestui proiect nu vor avea sărbători liniştite, raportul comisiei parlamentare fiind deja trimis la Parchetul General.

abonare newsletter