Actualitate

UPDATE - Ninge viscolit în ţară! AFLĂ ce drumuri sunt închise

În mai multe zone din ţară ninge viscolit sâmbătă astfel că pe unele drumuri naţionale se circulă în condiţii de iarnă. Până duminică la ora 8.00 este în vigoare un cod galben de ninsoare şi vânt puternic în zona montană.

UPDATE ORA 18.02

Potrivit ultimelor informaţii ale Poliţiei Române, Pe DN1 a nins pe tronsonul Braşov - Predeal şi începuse să se depună zăpadă, dar utilajele au intervenit, iar acum carosabilul este umed. Pe tronsonul Predeal - Ploieşti partea carosabilă este, de asemenea, umedă.

Pe DN1A Braşov - Ploieşti ninge în zona Cheia, iar porţiunile de drum umed alternează cu altele pe care zăpada măsoară cel mult doi centimetri, fiind în amestec cu material antiderapant.


În judeţul Bistriţa-Năsăud ninge pe DN17, în Pasul Tihuţa. Cu toate că se acţionează neîntrerupt cu utilaje de deszăpezire, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, pentru că pe unele porţiuni vântul aduce zăpada de pe marginea drumului pe partea carosabilă.

Pe toate drumurile pe care a nins acţionează utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, care sunt însoţite de echipaje ale poliţiei rutiere.


UPDATE ORA 15.43:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 14.50, în judeţul Gorj, DN67C Novaci - Rânca a fost închis din cauza viscolului puternic care spulberă zăpada pe partea carosabilă, reducând semnificativ vizibilitatea pe porţiunea cuprinsă între kilometri 22 şi 34+800.

UPDATE ORA 13.00:

Poliţia Română informează că sâmbătă, la ora 13.00 nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere.


Informaţiile transmise de Centrul Infotrafic în această dimineaţă rămân valabile în continuare.

Se circulă în condiţii de iarnă

În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci - Rânca ninge viscolit pe tronsonul cuprins între kilometri 27 şi 34+800, zăpada măsurând pe carosabil între unu şi trei centimetri. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire. Poliţia a organizat un filtru în oraşul Novaci şi nu permite accesul autovehiculelor neechipate de iarnă către Rânca.


Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe DN67C - Transalpina nu au fost finalizate lucrările de modernizare, iar pe porţiunea kilometrică 34+800 - 59+800 (tronsonul Rânca - Obârşia Lotrului) drumul nu a fost deschis circulaţiei publice. În consecinţă, pe acest tronson nu se acţionează cu utilaje de deszăpezire. "Îi atenţionăm pe conducătorii auto că au obligaţia să respecte semnificaţia indicatoarelor care interzic accesul pe această porţiune de drum", spun reprezentanţii Poliţiei.

În judeţul Bistriţa-Năsăud a nins în cursul nopţii pe DN17, în Pasul Tihuţa. Cu toate că drumul a fost curăţat, li se recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, pentru că pe unele porţiuni vântul aduce zăpada de pe marginea drumului pe partea carosabilă.


În judeţul Prahova a nins uşor în zona montană, iar pe DN1 şi DN1A sunt porţiuni de carosabil umed.

Pe toate drumurile pe care a nins se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Pe DN1 Bucureşti - Braşov, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 6.00 şi 22.00, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, cu menţiunea că pe tronsonul Centura Bucureşti - Otopeni - Ploieşti aceasta se aplică şi autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe secţiile regionale de poliţie transporturi nu s-au semnalat probleme referitoare traficul feroviar şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

abonare newsletter