Actualitate

Ponta: În calitate de deputat susţin Craiova pentru Capitală Culturală Europeană, dar Guvenul va sprijini toate oraşele

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Cluj-Napoca că Guvernul pe care îl conduce va sprijini în mod egal toate oraşe candidate la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, dar că în calitate de deputat va susţine municipiul Craiova.

Întrebat pe cine sprijină Guvernul pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, Ponta a răspuns: „Va sprijini în mod egal toate oraşele”.

Premierul a evitat să răspundă când a fost întrebat dacă va susţine Craiova: „Eu nu cred că v-aţi supărat pe Boc când a sprijinit Clujul”, a spus Ponta.


Premierul Victor Ponta a declarat la sfârşitul lunii trecute că susține Craiova în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Șeful Executivului a participat la evenimentul ''România de mâine - Micii ambasadori ai culturii românești'' organizat la Ateneul Român. Ponta a precizat că susţinerea sa vine din calitatea de deputat de Gorj.

În luna martie a acestui an, ministrul Culturii, Daniel Barbu, anunţa la Timişoara că va face lobby ca acest oraş să devină Capitală Culturală Europeană în 2021.


Potrivit calendarului, în anul 2015, România anunţă oraşele candidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii şi depune dosarele de candidaturi, iar în 2017 va fi desemnat oraşul câştigător din România şi cel din Grecia, care vor purta acest titlu timp de un an.

Până acum şi-au manifestat intenţia de a candida oraşele Arad, Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Timişoara, Sfântu Gheorghe şi Iaşi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter