Actualitate

FOTO - Polițiștii clujeni au întreprins o acțiune de prevenire a furturilor din mașini

Poliţiştii de prevenire a infracțiunilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Cluj, împreună cu mai mulţi voluntari, au întreprins o acțiune de informare şi prevenire a furturilor din autovehicule.

Astfel, în data de 6 decembrie 2013, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu voluntari, au distribuit materiale de informare şi prevenire a furturilor din autoturisme (raclete pentru parbrize şi fluturaşi).

Scopul acestei activităţi este de a trage un semnal de alarmă cu privire la neglijenţa manifestată de proprietarii de autoturisme care îşi lasă în interiorul autovehiculelor, la vedere, bunuri de valoare care atrag persoanele „răuvoitoare”. În timpul activităţii desfăşurate poliţiştii au întâlnit autovehicule parcate şi neasigurate (portiere sau geamuri deschise) şi bunuri lăsate la vedere în interior.


Sfaturi utile pentru prevenirea furtului din mașini

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din auto, IPJ Cluj recomandă cetăţenilor:

- parcaţi-vă maşina într-un loc iluminat şi vizibil, în zona de patrulare a unei patrule de poliţie sau, dacă este posibil, într-un garaj;


- verificaţi dacă portierele sunt asigurate atunci când părăsiţi autoturismul;

- asiguraţi-vă autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute;


- nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare sau tentante (genţi, borsete, obiecte de îmbrăcăminte, detectoare radar, casetofoane auto etc.);

- dotaţi autoturismul dumneavoastră cu un sistem de alarmă.


Reprezentanții IPJ Cluj mai transmit cetățenilor că ”poliţia depune eforturi susţinute pentru prinderea şi tragerea la răspundere penală a infractorilor însă, înainte de toate, fiecare trebuie să fie cel mai bun paznic al propriilor bunuri”.

abonare newsletter