Actualitate

FOTO – Papa Francisc va avea o statuie în muzeul figurilor de ceară din Roma. Vezi cum va arata!

Papa Francisc va avea, la mai puţin de nouă luni de la alegerea sa ca suveran pontif, o statuie la muzeul figurilor de ceară din Roma, care va reprezenta momentul primei sale apariţii la balconul bazilicii Saint-Pierre.

Statuia, care aşteaptă acordul oficial de la Vatican, ar trebui să fie expusă publicului începând de duminică, a declarat pentru AFP, Fernando Canini, directorul muzeului, potrivit Mediafax.

"Toată lumea ne spunea că lipsea statuia Papei Francisc", a spus el, explicând că fabricarea acesteia - pe baza unei fotografii - a durat trei luni.


"În această perioadă de criză sperăm că statuia Papei Francisc va contribui la creşterea numărului de vizitatori", a completat acesta.

Statuia Papei Francisc se va alătura celei a predecesorului său Papa Benedict al XVI-lea.


Mâinile şi capul statuii sunt fabricate dintr-un amestec de ceară şi silicon, utilizat în general de către stomatologi, în timp ce restul corpului - îmbrăcămintea albă papală - este din lemn şi răşină.

Capul din argilă a fost fabricat de un artist italian, Otello Scatolini, care a mai realizat statuia celebrului tenor Luciano Pavarotti şi pe cea a cântăreţului de rock Zucchero.


Canini a menţionat că amestecul ceară-silicon a fost ales pentru a asigura durabilitatea în timp a statuii, ţinând cont de numărul mare de vizitatori care vor veni să se fotografieze lângă ea.

"Noi l-am făcut pe Papa Ioan Paul al II-lea din ceară şi s-a topit", a explicat acesta.

Etichete: papa francisc
Ultimele Stiri
abonare newsletter