Actualitate

Propunere şoc: Cimpanezii ar putea avea acelaşi drepturi ca şi oamenii!

Un grup de protecţie a drepturilor animalelor a depus, luni, o cerere, pe baza "habeas corpus", ca un cimpanzeu să nu fie reţinut illegal considerând că aceste animale, sunt suficient de apropiate cu oamenilor pentru a beneficia de unele din aceleaşi drepturi ca şi noi.

Cimpanezii ar putea avea acelaşi drepturi ca şi oamenii! Cimpanezii ar putea avea acelaşi drepturi ca şi oamenii!

Cerere a foste depusă pe baza premisei că Cimpanezii, sunt suficient de apropiaţi oamenilor pentru a beneficia de unele din aceleaşi drepturi ca şi oamenii, scrie New York Times, preluat de Ziare.com

”Habeas corpus” garantează libertatea individuală și protejează împotriva arestării arbitrare, permițând arestatului să ceară prin avocatul său să i se compare faptele în fața unui magistrat care urmează să decidă asupra legalității arestării. Pe baza acestuia, activiştii de la Nonhuman Rights Project cer că Tommy, un cimpanzeu din Gloversville, N.Y, să fie eliberat, relatează sursa citată.


Liderul organizaţiei, Steven M. Wise, a cerut tribunalelor din New York să recunoască faptul că Tommy este o persoană fizică, cu dreptul la libertate.

Libertatea lui Tommy ar urma însă să aibă limite, întrucât nu se cere eliberarea lui pentru a hoinări pe străzi, ci pentru a putea fi plasat într-un sanctuar cu condiţii apropiate de cele din natură.


Grupul intenţionează să depună cereri similare şi în cazul altor trei cimpanzei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter