Actualitate

„Traviata” de la Scala din Milano, transmisă live la Cinema Victoria

Cinema Victoria le pregătește melomanilor clujeni o surpriză de proporții: va transmite live, prin satelit, spectacolele care deschid stagiunea 2013-2014 de la Scala din Milano și Opera Națională din Paris. Clujenii vor putea astfel trăi emoțiile unor asemenea producții alături de spectatorii din sală, de la Milano sau Paris.

„Traviata” de la Scala din Milano, transmisă live la Cinema Victoria „Traviata” de la Scala din Milano, transmisă live la Cinema Victoria

Transmisiunea de la Milano a Traviatei, cu care Scala din Milano începe noul sezon, se va realiza sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19.00.  Data de 7 decembrie este tradițională pentru începerea noii stagiuni la Scala, deoarece atunci este sărbătorit sfântul Ambrosie, ocrotitorul orașului Milano. Opera aleasă are, la rândul său, o semnificație aparte: este anul Verdi, iar Scala a ales să-l celebreze pe maestrul liric italian montând opera sa favorită.

Din distribuție fac parte soprana germană Diana Damrau (Violetta), tenorul polonez Piotr Beczala(Alfredo), baritonul sârb Željko Lučić (Giorgio). Bagheta dirijorală îi aparţine italianului Daniele Gatti, iar regia este semnată de regizorul rus Dmitri Tcherniakov.


Baletul în trei acte Frumoasa din pădurea adormită, care deschide stagiunea Operei Naționale din Paris, va putea fi vizionat în direct luni, 16 decembrie, de la ora 20.30, tot la Cinema Victoria.

Pentru cele două transmisii în directe, prețul unui bilet este de 40 de lei. Spectatorii sunt rugați să ajungă la sală cu cel puțin 15 minute înainte de ora începerii spectacolului și să-și ocupe locurile, pentru a se asigura cele mai bune condiții de audiție.

Ultimele Stiri
abonare newsletter