Actualitate

FOTO - Studenţii îşi iubesc ţara! Cel mai mare steag din Cluj-Napoca, arborat pe un cămin din Observator

Ziua Naţională a României a fost marcată, astăzi, şi de studenţii din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN). Ei au împărţit clujenilor 1.000 de stickere tricolore şi au arborat pe faţada Căminului 3 din Observator cel mai mare steag din oraş.

Şase studenţi din cadrul UTCN au arborat pe Căminul 3 din Observator cel mai mare steag tricolor din oraş, de peste 100 metri pătraţi. Acţiunea lor face parte din campania “De ziua ta poartă tricolorul”, în cadrul căreia, pe lângă arborarea simbolică a drapelului, tinerii au împărţit, în oraş, 1.000 de stickere tricolore. Cei care le-au primit fie şi le-au lipit în piept fie le-au dus acasă pentru a fi lipite pe orice obiect. Iniţiatorii campaniei au declarat că au demarat această acţiune pentru a-şi exprima ataşamentul faţă de valorile naţionale. “La aniversarea a 95 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri Naţionale de la Alba Iulia, studenţii Universităţii Tehnice din Cluj Napoca au hotărât să-şi exprime ataşamentul faţă de valorile naţionale româneşti prin arborarea simbolică a tricolorului. Născut din sentimente patriotice, gestul studenţilor se vrea a deveni o tradiţie materializată prin arborarea celui mai mare tricolor din municipiul Cluj Napoca, pe faţa Căminului 3 din Complexul Observator. Sub egida campaniei “De ziua ta poartă tricolorul”, studenţii UTCN au oferit cu ocazia Zilei Naţionale însemne tricolore”, a declarat Vasile Mureşan, unul dintre studenţii implicaţi în campanie.

Tinerii au subliniat că iniţiativa lor a pornit din dorinţa de a păstra viu spiritul naţional în rândul generaţiei tinere, precum şi de a transmite mai departe mândria de a fi român.

Ultimele Stiri
abonare newsletter