Actualitate

Pârtia Feleacu se deschide la începutul lunii decembrie

Pârtia Feleacu din Cluj, cel mai apropiat loc de municipiul Cluj-Napoca unde se poate schia, fiind situată la doar câțiva kilometri de oraș, se va deschide la începutul lunii decembrie.

Datorită dotării pârtiei cu instalație de produs zăpada artificială, stratul necesar practicării sporturilor de iarnă se poate menține chiar și până la o temperatură de opt grade cu plus, ceea ce prelungește sezonul de schi.

"De asemenea, pârtia este prevăzută și cu nocturnă, așa că îi așteptăm pe clujeni nu doar în weekenduri, ci și la câteva ore de recreere după o zi dificilă de muncă, mai ales dacă și-au petrecut-o la birou, o tură sau două pe pârtie îi va relaxa și îi va face să se simtă bine. Mai mult, zona pârtiei Feleacu este acoperită cu internet wireless, așa că vizitatorii noștri pot rămâne în contact cu informațiile de care au nevoie, chiar și de pe schiuri", a declarat administratorul pârtiei, Radu Mureșan.


Pârtia este dotată și cu teleschi, sistem audio pentru difuzarea muzicii, un sistem de control al accesului cu cartelă și ratrac pentru amenajarea stratului de zăpadă.

După partida de schi, turiștii pot să se odihnească la restaurantul aflat chiar la marginea pârtiei, iar pentru cei care nu dețin echipamente proprii, există centre de închiriere . Prețul unui echipament complet este de 30 de lei pe zi.


De asemenea, prețul unei urcări cu teleschiul este de 4 lei, dar se pot face și abonamente de până la 20 de urcări care costă 60 lei.

"Anul acesta vom inaugural și un snowpark, care va fi amplasat în exteriorul pârtiei, unde vom amplasa patru jumpuri și cel puțin opt elemente pentru trickuri — railuri, boxuri sau walluri", a mai spus Radu Mureșan.


Mai multe informații despre pârtia Feleacu puteți obține de pe situl pe www.teleschi.ro.

În Cluj, în zona comune Mărișel, sunt în curs de amenajare două pârtii, în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene, care vor fi dotate cu telescaun și teleschi, mașini de bătătorit zăpada, nocturnă, instalații de zăpada artificială. Potrivit administratorului, pârtiile de la Mărișel vor fi deschise doar peste un an.


O altă zonă din Cluj în care se poate practica schiul este Băișoara, unde există două pârtii, însă doar una dintre ele, respectiv Pârtia Mare, este folosită intensiv. Ea are o lungime de 1200 de metri, o dificultate medie și este prevăzută cu teleschi. Stațiunea oferă posibilități și pentru schi de tură, schi fond și parapantă.

Băișoara este situate la o altitudine de 1300 de metri, la o distanță de 60 de kilometri de Cluj-Napoca și se poate ajunge la ea pe un drum modernizat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter