Actualitate

Polițiștii clujeni au început “vânătoarea” comercianților de pocnitori

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 au prins în flagrant în piaţa Mihai Viteazu din municipiul Cluj-Napoca un bărbat de 34 ani care oferea spre vânzare două cutii de pocnitori a câte 100 de bucăţi fiecare, fără a deţine autorizaţie.

Sursa foto: http://www.antena3.ro Sursa foto: http://www.antena3.ro

Produsele pirotehnice au fost ridicate, iar bărbatului i-au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii privind regimul materiilor explozibilie. Potrivit legii nr. 126/1995, persoanelor fizice le sunt interzise confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu articole pirotehnice din clasele II – IV, precum şi a artificiilor din categoria pocnitorilor. De asemenea, „confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul sau orice altă operaţiune cu articole pirotehnice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 1 an”.

Singurele articole pirotehnice care pot fi achiziţionate şi folosite de către cetăţeni în tot timpul anului sunt cele din clasa I: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle şi minisori.


Controalele poliției vor continua: “Avertizăm cetăţenii că Poliţia va continua impunerea legii cu fermitate în ceea ce priveşte comerţul ilegal cu articole pirotehnice, dar şi a folosirii ilegale a acestor articole, ca factor important în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Scopul este prevenirea accidentelor de orice fel care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor”, explică reprezentanții IPJ Cluj.

 


 

Etichete: ipj cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter