Actualitate

IPJ Cluj îl apără pe polițistul „de familie” din Florești

Un scandal între doi tineri care își plimbau câinii pe un câmp din zona Florești și un polițist care în acel moment nu era îmbrăcat în uniformă a izbucnit în urmă cu câteva zile. Polițistul l-a dus pe unul din tineri la la secție, dar aparent fără niciun motiv. Pe de altă parte, IPJ Cluj susține că împotriva proprietarei câinilor a fost formulată o plângere privind săvârşirea infracţiunii de ameninţare.

Cei doi tineri au filmat toată scena pe care au postat-o pe o rețea de socializare. În înregistrare se vede cum polițistul civil îl imobilizează pe tânărul care își plimba câinele, în timp ce soția polițistului (după cum explică autoarea înregistrării) încearcă să o imobilizeze pe tânără.

Poziția IPJ Cluj este în favoarea polițistului: “Poliţistul operativ prezentat în imaginile filmate era în timpul serviciului şi a fost sunat de soţia sa, care i-a relatat că în timp ce se afla cu copiii (gemeni de 9 luni)  la plimbare, s-a speriat de un câine lăsat nesupravegheat de stăpânul său, iar în urma unor discuţii în contradictoriu cu proprietara câinelui, aceasta a ameninţat-o că va da drumul şi celuilalt câine să o muşte”, explică reprezentanții IPJ Cluj, care mai adaugă că deși li s-a cerut celor doi tineri să se legitimeze, aceștia au refuzat, motiv pentru unul dintre ei a fost dus la secție.


“Poliţistul a solicitat intervenţia unui echipaj din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, moment în care femeia respectivă a luat cei doi câini rasa labrador şi a plecat, fiind identificată ulterior. Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei pentru identificare, acesta neavând asupra sa actul de identitate, iar cu această ocazie a fost avertizat verbal cu privire la respectarea cadrului legal în vigoare”, se arată în comunicat.

Tânăra s-a ales cu plângere penală

IPJ Cluj mai precizează că “împotriva proprietarei câinilor a fost formulată o plângere prealabilă privind săvârşirea infracţiunii de ameninţare, plângerea fiind înregistrată la Poliţia municipiului Cluj-Napoca, Biroul de Investigaţii Criminale. Cercetările în dosar sunt desfăşurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca”.


Reprezentanții Poliției Cluj spun că  se vor efectua cercetări și în ceea ce privește intervenția polițistului. “În legătură cu modul de intervenţie a poliţistului s-a dispus efectuarea de verificări, urmând ca după finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale”, se precizează în comunicat.

Cine are dreptate?

Iată mesajul postat pe Facebook de clujeancă: O zi minunată în comuna Floreşti, unde se pare că nici pe câmp nu mai poţi ieşi liniştit să îţi plimbi câinii.  Adică poţi, dar trebuie să ştii clar că o să sfârşeşti la poliţie. Pe scurt: am ieşit afară cu Sasha şi Joy pe câmp după cum se vede. La un moment dat au apărut cele două individe , Joy era în lesă, Sasha era fără. Sasha s-a apropiat de ele fără să le atingă .. pe ele sau căruciorul. Au început să zbiere la noi să ne ţinem câinele, deşi săracul Sashel nu făcea absolut nimic. Am fost înjuraţi, m-am enervat şi le-am spus să se ducă dracu odată de lângă noi pentru că îmi agita câinii. S-au îndepărtat la 50 m de noi şi au dat un telefon. După vreo 10 minute s-a prezentat specimenul din video care ne cere să ne legitimăm. În momentul în care am vrut să plecăm de acolo pentru că nu făcusem absolut nimic,organul din video îl prinde pe Sebi de braţ. Soţia organului şi mama soţiei au sărit să îmi ia camera video. De acolo se vede totul. Cam aşa decurge o zi obişnuită din viaţa unui om care iese liniştit să îşi plimbe câinii PE CÂMP”, scrie tânăra pe site-ul de socializare.


Filmulețele postate pe Facebook le puteți vizualiza aici

abonare newsletter