Actualitate

Un oraș din California interzice fumatul în propriul apartament

Printr-o decizie unanimă, conducerea orașului San Rafael a aprobat cea mai strictă ordonanță anti-fumat din țară. Noua regulă le interzice fumatul țigărilor și a altor produse din tutun atât rezidenților cât și chiriașilor apartamentelor, duplex-urilor sau caselor în care locuiesc mai multe familii.

Un oraș din California interzice fumatului în propriul apartament Un oraș din California interzice fumatului în propriul apartament

Ordonanța se aplică proprietarilor sau chiriașilor în toate clădirile ale căror ziduri sunt comune pentru trei sau mai multe familii. Scopul este acela de a preveni fumatul pasiv, prin fumul care circulă prin uși, ferestre sau prin sistemul de ventilație între vecini.

San Rafael se alătură astfel altor orașe, precum  Belmont, din Canada, care au adoptat această măsură. “În apartamentele dintr-un bloc, oricând unul dintre vecini își aprinde o țigară, toți cei din acea clădire fumează practic cu el”, a explicat Marc Levine, inițiatorul legii, potrivit reason.com.


Pe de altă parte, cei care sunt împotriva acestei ordonanțe sunt de părere că legea e prea drastică și că le dă un ultimatum fumătorilor, că dacă nu renunță, trebuie să-și părăsească locuințele.

Etichete: california fumat
Ultimele Stiri
abonare newsletter