Actualitate

Premierul chinez: „Mă simt în România ca acasă”

Premierul chinez, Li Keqiang, a declarat, ieri, în Parlament, că se simte la Bucureşti ca acasă, subliniind că primirea făcută delegaţiei chineze de către Guvernul României a fost foarte călduroasă şi a reuşit să transforme iarna în primăvară.

Premierul chinez, Li Keqiang Premierul chinez, Li Keqiang

„De când am ieşit din avion am văzut că este vreme senină, de parcă ar fi primăvară”, li s-a adresat premierul chinez „stimaţilor prieteni parlamentari”.

Li Keqiang a remarcat, totodată, „aranjamentele speciale” făcute de autorităţile române.


„Guvernul României ne-a primit foarte călduros, pe mine şi pe delegaţia mea, a făcut aranjamente speciale pentru delegaţia noastră şi a transformat această iarnă într-o vreme frumoasă, de primăvară”, a spus premierul chinez.

El a povestit că, anterior discursului în plenul Parlamentului, s-a întâlnit cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi cu cel al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care i-au urat să se simtă ca acasă în România.


„Eu le-am spus că, deşi am sosit de câteva zile în România, nu ştiu în ce dată suntem, pentru că nu simt că am plecat de acasă. Sunt deja acasă”, a precizat Li Keqiang.

abonare newsletter