Actualitate

Intel va dezvolta software educațional la Cluj

Intel România anunţă extinderea echipei locale cu 35 de angajaţi, care dezvoltă software educaţional la Cluj-Napoca.

Până pe 8 noiembrie foștii angajați au făcut parte din compania Kno, achiziţionată la nivel mondial de Intel, potrivit hotnews.ro. Kno a fost fondată în 2009 la Santa Clara, California şi în noiembrie 2013 a fost preluată de Intel care ajunge în România la 380 de angajaţi.

Ca şi activităţi principale, la Cluj se face digitalizarea manualelor clasice şi se lucrează la o platformă digitală de interacţiune între elevi şi profesori în clasă. Centrul lucrează pentru pieţele internaţionale, însă pe viitor nu sunt excluse parteneriate cu edituri româneşti şi cu companii de software pentru digitalizarea unor manuale în română.
 
În urma achiziţiei de către Intel, conţinutul digital al bibliotecii Intel Education Solutions pe plan mondial se ridică la peste 225.000 de titluri de cărţi pentru clasele I-XII şi învăţământul superior, prin parteneriate cu 75 de edituri de cărţi educaţionale. Aplicaţiile Kno pot fi rulate pe diferite dispozitive şi sisteme de operare, fie că este vorba de iOS, Windows sau Android.

În acest moment Intel are în România un centru de Dezvoltare Software Educațional la Cluj-Napoca, un birou de Vânzări și Marketing şi un centru de Dezvoltare Software la Bucureşti, dar şi o subsidiară a companiei Wind River în Galați.


 

Etichete: software
abonare newsletter