Actualitate

Blaga: Vizita premierului chinez a fost pregătită şi de Boc şi Ungureanu

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat miercuri că vizita premierului chinez în România a fost pregătită şi de premierii Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu.

remierul chinez, Li Keqiang remierul chinez, Li Keqiang

"Vizita premierului chinez în România a fost pregătită şi de premierii noştri. Să nu uitaţi că domnul Boc a fost acum trei ani de zile cu o delegaţie importantă în China. Mihai Răzvan Ungureanu s-a întâlnit anul trecut, în aprilie, la Varşovia, cu premierul chinez", a afirmat Vasile Blaga, citat de Mediafax.

El a spus că, dacă exportatorii români vor găsi pieţe de desfacere în China, va fi foarte bine şi, dacă se vor putea derula şi investiţii în România cu respectarea principiilor UE, nu e nimic rău.Blaga: Vizita premierului chinez a fost pregătită şi de Boc şi Ungureanu


"Până la urmă, dacă exportatorii noştri vor găsi pieţe pe această piaţă extrem de mare a Chinei, va fi foarte bine. Dacă până la urmă se vor putea derula şi investiţii în România cu respectarea principiilor UE, nu e nimic rău în asta", a spus Vasile Blaga.

Premierul chinez, Li Keqiang, îşi încheie miercuri o vizită de trei zile la Bucureşti, prima a unui prim-ministru al Chinei după 19 ani. În cadrul vizitei, marţi a avut loc la Palatul Parlamentului a treia ediţie a Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est, după ce prima ediţie a avut loc la Budapesta, în 2011, iar cea de-a doua la Varşovia, în 2012, unde a participat şi premierul român de atunci, Mihai-Răzvan Ungureanu.


 

abonare newsletter