Actualitate

Ce oferte au clujenii de Revelion?

Clujenii, care nu vor să stea acasă de Revelion s-au grăbit să rezerve cabane pentru petrecerea dintre ani, însă nu s-au înghesuit încă să-şi confirme locul la restaurante.

Astfel, spre exemplu, la Casa Ardeleană, din cele 120 de locuri disponibile, până ieri erau ocupate doar 10, în timp ce la Casa de Luxe, din 380 de locuri erau rezervate sub 100.

Cu ce preţuri îi aşteaptă localurile pe clienţi?

Preţul cerut de persoană pentru masa festivă şi petrecerea de Revelion a crescut cu până la 10%, în multe dintre cazuri. De vină pentru majorare ar fi costul cu băutura, spun administratorii de restaurant.


„Am crescut preţul de la 195 de lei la 205 lei de persoană şi asta pentru că s-au scumpit toate, în special băutura, care, cu creşterea de preţ din septembrie când s-a majorat acciza a ajuns să coste cu 10% mai mult faţă de  anul trecut”, explică pentru Monitorul de Cluj, reprezentantul unui restaurant din Mărăşti.

Oferta e situată între 120 de lei de persoană la localurile fără pretenţii şi peste 300 de lei la restaurantele de lux. Localurile se întrec în feluri de mâncare şi oferte de băutură. Spre exemplu, pentru 190 de lei, un restaurant din Gheorgheni, le oferă clienţilor cinci feluri de mâncare, open bar nelimitat şi tombolă cu premii, dar şi artificii, şampanie şi vin fiert pentru „momentul 00:00”.


Mărişel, rezervat deja

Niciuna dintre cabanele din Mărişel pe care le-am luat prin sondaj pentru a afla dacă sunt rezervate sau pot fi închiriate pentru Revelion nu era liberă.

Proprietarii au cerut şi au primit câteva mii de lei pentru închiriere. Spre exemplu, o cabană cu o capacitate de 14 locuri, situată la intrare în comuna Mărisel, la 45 km de Cluj, lângă şosea, a costat 3.500 de lei. Cabana are loc de parcare, curte mare, grătar, ceaun, terasă, 3 dormitoare cu paturi duble plus saltea de o persoană în fiecare cameră şi două canapele extensibile în living, baie, bucătarie utilată complet şi încălzire centrală.


Cabanierii din Beliş nu se tem că rămân fără clienţi

În Beliş mai sunt cabane disponibile însă proprietarii sunt convinşi că până la Revelion îşi găsesc clienţi.

„Dă bine să zici că ai fost de Revelion la Beliş, sigur închiriez până atunci. Pe mulţi dintre tineri oricum nu-i interesează zona, ci numele locului în care au mers. Beliş e ca şi cum ai zice că mergi în centrul Clujului la cafea. Oricum îşi amintesc câte sticle de whisky au băut mai degrabă decât ce au văzut înafara cabanei. Din păcate la asta se rezumă turismul din ziua de azi, nu la sporturi de iarnă sau ieşiri pe munte”, a explicat proprietarul unei cabane din Beliş care cere 2.200 de euro pe cabană, pentru cele câteva zile de la finele anului.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter