Actualitate

GALERIE FOTO: Cum va arăta arena Jocurilor Olimpice de vară din 2020

Autorităţile japoneze au anunţat, marţi, că vor diminua avengura principalului stadion ce va fi construit pentru Jocurile Olimpice de vară din anul 2020, după ce proiectul iniţial a fost considerat drept unul faraonic.

Capacitatea şi înălţimea arenei nu vor fi afectate, dar dimensiunile lojelor VIP vor fi reduse, la fel amploarea unui muzeu şi numărul locurilor de parcare, a anunţat Consiliul Sportului din Japonia (JSC), scrie Mediafax.

Stadionul de 80.000 de locuri va fi construit în estul capitalei, în locul arenei folosite la Jocurile Olimpice din 1964. În zona respectivă se află numeroase parcuri şi sanctuare şintoiste. Asociaţii ale cetăţenilor din Tokyo au criticat amploarea proiectului, subliniind că stadionul de 70 de metri înălţime va afecta celelalte clădiri din cartierul în care limita este de 15 metri înălţime.


JSC a precizat că suprafaţa destinată viitoarei construcţii a fost redusă cu un sfert, la 220.000 de metri pătraţi. Organziaţia nu a precizat ce economie va aduce noul proiect, însă presa niponă a estimat că stadionul va costa 1,3 miliarde de euro, în loc de 2,2 miliarde cum se calculase iniţial.

 

Etichete: tokyo
Ultimele Stiri
abonare newsletter