Actualitate

Șapte partide susțin proiectul Cluj-Capitală Culturală Europeană

Liderii a şapte partide din judeţul Cluj, între care PNL, PSD, PDL, UDMR, au semnat, luni, un protocol de colaborare în vederea susţinerii politice a candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.

Protocolul a fost semnat de liderii filialelor judeţene ale PNL, PSD, PDL, UDMR, PC, PPDD şi UNPR.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, care este liderul interimar al PNL Cluj, a declarat, luni, la ceremonie, că, prin semnarea documentului, politicienii dovedesc că pot trece peste "eventualele orgolii".


"E bine să facem un front comun fără a ţine cont de culoarea politică, să dovedim că putem trece peste eventualele orgolii politice şi să obţinem pentru Cluj-Napoca acest titlu de Capitală Culturală Europeană în 2021. E bine să avem această înţelegere, e bine ca toţi actorii politici să fie de acord cu susţinerea acestui proiect. Avem nevoie de proiecte concrete şi voi încerca să iau legătura cu celelalte judeţe din Regiunea de Nord-Vest pentru susţinerea Clujului", a spus Uioreanu, citat de Mediafax.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, la rândul său, că semnarea protocolului este "un semn de normalitate".


"Este un proiect al comunităţii clujene şi salut deschiderea partidelor din Cluj pentru susţinerea acestui proiect. Cluj-Napoca este Capitală Europeană a Tineretului în 2015 şi cred că acest titlu poate constitui un paşaport pentru 2021. Cluj-Napoca a fost desemnat de Comisia Europeană drept cel mai primitor oraş din UE, mai multe publicaţii americane au arătat că municipiul este între primele trei oraşe care dau tendinţele în arta contemporană şi cred că, prin normalitate, putem crea cadrul pentru obţinerea titlului", a subliniat Boc.

Florin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei "Cluj Capitală Culturală Europeană 2021", a declarat că partidele semnatare se obligă să solicite şi formaţiunilor europene din care fac parte susţinerea proiectului.


Desemnarea oraşului care va obţine titlul va avea loc în 2016.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter