Actualitate

Grevă la Spitalul din Turda

Peste 300 de sindicaliști de la spitalul turdean au intrat în grevă de avertisment.

Grevă la Spitalul din Turda Grevă la Spitalul din Turda

Cadrele medicale de la spitalul din Turda, care au semnat încă de săptămâna trecută în unanimitate pentru acestă formă de protest, au intrat astăzi în grevă de avertisment.

În acest interval, policlinicile au fost închise şi s-a asigurat o treime din activitatea spitalelor, fără a fi pusă în pericol viaţa pacienţilor.


Reprezentanţii angajaţilor din Sănătate vor purta în continuare negocieri cu ministerul de specialitate, pentru a se evita declanşarea grevei generale, programată iniţial pentru joi.

Printre cei care au sosit în această dimineață la spital pentru a beneficia de serviciile unității medicale s-a aflat și un fost angajat al Mechel Câmpia Turzii. Acesta a declarat că înțelege și aprobă greva personalului medical, mișcările sindicale de amploare de anul trecut declanșate la combinatul din Câmpia Turzii fiind un reper pentru toți cei care sunt nemulțumiți la această dată de subfinanțarea unor domenii prioritare.


Liderul sindical de la spitalul turdean, Eugenia Bălgărădean a trecut în revistă revendicările personalului medical, printre care se numără și alocarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate.

"Nu s-a schimbat nimic la aceste revendicări doar că dorim ca ele să fie aplicate. Colegii noștri sunt încă în negocieri cu cei de la Ministerul Sănătății șI Casa Națională de Asigurări de Sănătate, sperăm că nu se va ajunge la greva generală…asigurăm o treime din activitate, bolnavii nu trebuie să sufere ca urmare a problemelor din sistem, ei nu poarta nicio vină", comentează Bălgărădean.


Unul dintre medici a declarat că este nemulțumit, de faptul că în acest moment sălile de operație sunt închise și asta nu ca urmare a grevei de avertisment, ci din cauza lucrărilor de reabilitare aflate în plină desfășurare la spital, motiv pentru care pacienții care au nevoie de o intervenție chirurgicală, sunt redirecționați spre Cluj.

La nivel național personalul medical din sănătate a trecut astăzi la greva de avertisment, acțiune desfășurată în această dimineață în intervalul orar 8-10.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter