Actualitate

AVERTIZARE METEO de răcire accentuată, ninsori şi vânt, începând de la noapte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă o răcire accentuată, ninsori şi intensificări ale vântului, începând din noaptea de duminică spre luni şi până joi, potrivit unei informări.

În intervalul menţionat, vremea se va răci accentuat, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scăzute valori, în jurul a -10 grade Celsius în estul Transilvaniei.

În a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în toate masivele montane, iar pe parcursul zilei de luni şi în regiunile vestice, nordice şi centrale. În Carpaţii Meridionali şi Orientali, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp.


Marţi 26 noiembrie şi miercuri 27 noiembrie va mai ninge în sud-vestul şi local în sudul ţării.

La munte şi trecător în nordul Moldovei viteza vântului la rafală va depăşi 70 - 80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, cu precădere în cele estice şi sud-estice, unde se vor atinge 55 - 65 km/h.

Ultimele Stiri
abonare newsletter