Actualitate

Aparat de fotografiat Leica extrem de rar, vândut la licitaţie cu 460.000 de euro

Aparatul de fotografiat Leica Luxus II placat cu ar , un exemplar foarte rar - doar 4 astfel de aparate există în întreaga lume – a fost vândut în cadrul unei licitaţii contra sumei de 460.000 de euro.

Aparatul de fotografiat nu a reuşit însă să se ridice la valoarea estimată de specialişti - aproximativ 890.000 de euro, informează bbc.co.uk.

Aparatul Leica Luxus II placat cu aur datează din 1932 şi este unul dintre cele patru modele de acest tip care au fost vreodată realizate. Locurile unde se află celelalte trei aparate de fotografiat nu sunt cunoscute.


Fostul proprietar, care a murit anul trecut, a prezentat aparatul de fotografiat în 2001, într-o emisiune la postul BBC, când valoarea sa a fost estimată la suma de 6.000 de euro.

Aparatul de fotografiat, care are seria 88840, este placat cu aur şi a fost vândut într-o carcasă din piele de crocodil.


Aparatele de fotografiat produse de firma germană Leica au apărut pe piaţă în 1925. Compacte, uşoare şi cu un aspect modern, modelele Leica au devenit populare, spre deosebire de aparatele de fotografiat de dimensiuni mari care existau la acea vreme, reuşind astfel să revoluţioneze fotografia.

 

Etichete: licitatie vanzare
Ultimele Stiri
abonare newsletter