Actualitate

FOTO - Căutăm oameni pentru a popula o insulă izolată. Află cine a făcut anunţul!

Guvenul birtanic are o nouă preocupare, pe cât de neobişnuită pe atât de importantă însă: popularea insulei izolate Pitcairn, teritoriu birtanic, din mijlocul oceanului Pacific. Viitori localnici trebuie să aibă "competenţe şi abilităţi benefice comunităţii de pe insulă".

Primii britanici care s-au stabilit pe Pitcairn, o insulă izolată din Oceanul Pacific, sunt câţiva dintre marinarii care s-au răsculat pe celebra nava HMS Bounty, în 1789. În anul 1838, insula devine, oficial, teritoriu britanic, iar astăzi, toţi cei 48 de locuitori susţin că sunt descendenţii acelor marinari britanici. Pentru că majoritatea sunt deja în vârstă, comunitatea riscă să se stingă în următoarele decade, iar guvernul britanic vrea să atragă noi locuitori pentru a-şi menţine teritoriul, relatează Business24.ro.

Cei care doresc să se mute definitiv pe această insulă, fără a avea grade de rudenie cu cei de acolo, trebuie să completeze o aplicaţie pentru viză, către administraţia insulei. Cele mai multe şanse de succes au acei candidaţi care pot oferi "competenţe şi abilităţi benefice comunităţii de pe Pitcairn".


Potrivit aceleaşi surse, insulele britanice Pitcairn sunt formate din câteva insule vulcanice. Doar una dintre ele este locuită, de aproximativ 50 de oameni. Majoritatea suprafeţei insulei este stâncoasă, însă acest lucru nu îi împiedică pe locuitori să exploreze fiecare petic de pământ.

Servicii de bază, precum electricitatea sau accesul la Internet costă o avere, la venituri medii anuale de 5000 de dolari.Mai exact, factura la Internet se ridică la 100 de dolari, iar la electricitate, şi la 400 de dolari.


De asemenea, pe insulă nu există niciun spital, iar bolnavii trebuie să călătorească până în Noua Zeelanda pentru tratament, cu ambarcaţiuni care vin odată la trei luni. Pentru afecţiuni minore, precum problemele dentare, locuitorii se mai pot trata pe insula Tahiti şi se pot întoarce acasă în 10-14 zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter