Actualitate

Stră-strănepotul lui Bram Stoker vrea să sprijine promovarea turistică a Văii Bârgăului

Stră-strănepotul scriitorului Bram Stoker, Dacre Stoker, vrea să se implice în promovarea turistică a Văii Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud, având ca element central mitul lui Dracula, în acest sens urmând să susțină proiecte demarate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, s-a întâlnit joi seară cu stră-strănepotul autorului romanului "Dracula", aflat într-o vizită în județ, alături de Aaron Sagers, colaborator al Travel Channel, CNN și BBC, și scriitorul olandez Hans Corneel de Roos, scrie Agepres.

În urma discuțiilor, s-a convenit ca Dacre Stoker, împreună cu ceilalți specialiști, să își exprime opinia în ceea ce privește strategia de dezvoltare turistică a Văii Bârgăului, urmând să facă analize și propuneri de îmbunătățire a actualei variante a proiectului, dar și să inițieze, alături de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, evenimente de talie internațională pentru a atrage cât mai mulți turiști în zonă.


De asemenea, președintele Consiliului Județean a promis că va susține prin toate mijloacele pe care le are la dispoziție proiectul "Dracula, Bram Stoker, Ghid de călătorii", inițiat de Dacre Stoker, Aaron Sagers și Hans Corneel de Roos.

"Mă bucur că am reușit ca, în această seară, să cunosc niște oameni veniți de peste mări și țări, alături de care am descoperit că avem un scop comun: dorința de a arăta lumii întregi că "adevărata casă" a brand-ului Dracula este Pasul Tihuța. (...) Astăzi putem spune că avem un moment zero, din care vom începe în mod concret dezvoltarea, sper eu, a uneia dintre principalele atracții turistice din Europa. În urma implementării acestor proiecte, îmi doresc ca operatorii din turism să aibă toate condițiile pentru a-și dezvolta armonios afacerile, iar tinerii de pe Valea Bârgăului — locuri de muncă bine plătite", a declarat Radu Moldovan, potrivit comunicatului remis de Consiliul Județean.


Stră-strănepotul lui Bram Stoker urmează să ajungă vineri în Pasul Tihuța, aflat la granița cu județul Suceava, unde scriitorul a imaginat amplasamentul castelului celebrului conte-vampir Dracula. Aici, autoritățile bistrițene au construit în anii '80 un hotel, în stilul unei case medievale, care atrage anual mii de turiști, inclusiv din străinătate.

Dacre Stoker, Aaron Sagers și Hans Corneel de Roos se află încă din 19 noiembrie în România și urmează să viziteze, până în 29 noiembrie, mai multe locuri și să ia legătura cu partenerii lor de aici, în vederea elaborării noului ghid de călătorii care să aibă la bază "legenda lui Dracula". Echipa va produce și o serie TV complementară, care va însoți călătoria lor.


 

Etichete: dracula
Ultimele Stiri
abonare newsletter