Actualitate

Centrul de Informare Turistică al județului, „vacă de muls” pentru „prieteni” de toate culorile politice

La un scurt inventar al contractele prilejuite de realizarea Centrului de Informare Turistică a judeţului s-ar putea lesne spune că principalul scop al înfiinţării Centrului a fost acela de a da ocazia câtorva firme „de pe lângă” Consiliul Judeţean să pună mâna pe bani frumoşi cu minim de efort.

După ce acum ceva timp Monitorul de Cluj atrăgea atenţia că proiectul centrului, 8.000 de euro pentru reamenajarea a două camere de 80 ed mp, este realizat de firma deţinută de Mihai Oltean, soţul Sandei Oltean, arhitectul şef al forului judeţean, Ziar de Cluj aduce în vizor încă două contracte legate de acelaşi obiectiv, atribuite din întâmplare unor pedelişti.  Una dintre firme, administrată de PNL-istul Alin Ştefan Baicoci, este responsabilă pentru conţinutul prost al site-ului, în timp ce firma administrată de PNL-istul Sebastian Iacob Moga a primit contractul pentru mobilarea centrului.

Pentru crearea bazelor de date cu informaţii turistice şi pagină web firma lui Baicoci a primit suma de 55.400 de lei, în timp ce firma administrată de Moga a încasat pentru contractul pentru mobilier încă 41.577 lei.


Întregul proiect pentru realizarea centrului a costat aproximativ 100.000 euro. Din totalul sumei de 450.338 lei, fondurile europene nerambursabile au fost în valoare de 315.031 lei, din bugetul naţional au fost alocaţi aproape 25.600 lei, iar din bugetul Consiliului Judeţean, aproape 7.000 lei.

Dacă însumăm toate cele trei contracte observăm că mai bine de o treime din banii cheltuiţi pentru realizarea centrului au mers către prietenii CJ.


Alin Baicoci, asociat la conducerea firmei este membru PNL şi face parte din Biroul Politic Municipal, alaturi de Valentin Lungu, directorul Univers T si, până de curând, Daniel Mihis, fost consilier al presedintelui CJ, Horea Uioreanu, în timp ce Sebastian Iacob Moga, celălalt membru PNL este membru în Consiliul de Administraţie al Univers T.

Etichete: pnl cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter