Actualitate

FOTO - Ambasadorului Norvegiei, în vizită la Consiliul Judeţean Cluj

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu împreună cu Vicepreşedintele Vakar Istvan au primit astăzi, 19 noiembrie 2013, vizita Excelenţei Sale, Ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti, doamna Tove Bruvik Westberg.

În cadrul întâlnirii, membrii delegaţiei norvegiene şi-au exprimat interesul faţă de programele Consiliului Judeţean, o atenţie aparte fiind acordată extinderii parcurilor industriale administrate de forul administrativ judeţean prin intermediul Tetarom şi dezvoltării proiectului Tetapolis care vizează înfiinţarea unui parc ştiinţific şi tehnologic realizat exclusiv prin parteneriatul dintre autorităţile publice locale şi mediul academic, fără aport de capital privat etc.

 Totodată, au făcut obiectul discuţiilor inclusiv o serie de proiecte de investiţii a căror derulare se doreşte în perioada următoare - amenajarea unei pârtii de schi la Rogojel în munţii Apuseni, construirea Centralei hidroenergetice Tarniţa-Lăpuşteşti ş.a. -  şi la care partea norvegiană ar putea contribui fie prin punerea la dispoziţie a expertizei de care dispune în domeniu fie prin atragerea de investitori.


 De asemenea, au fost prezentate atuurile pe care Clujul le are din punctul de vedere al resursei umane înalt calificate provenite din cele 12 universităţi clujene, fiind purtate discuţii inclusiv în ceea ce priveşte dezvoltarea Specializării Limba şi literatura norvegiană din cadrul Facultăţii de Litere UBB Cluj precum şi referitor la creşterea numărului de burse de cercetare alocate studenţilor clujeni.

Ambasadorul Norvegiei a fost interesat de proiectele de infrastructură aflate în derulare, inclusiv de proiectul construcţiei noii piste a Aeroportului, dorindu-se creşterea numărului de destinaţii şi a curselor care leagă cele două ţări, sens în care doamna ambasador a propus ruta Cluj-Oslo. Totodată, Excelenţa Sa, doamna Tove Bruvik Westberg, a precizat că doreşte ca pe viitor să se înfiinţeze un consulat onorific şi la Cluj.


Vizita delegaţiei norvegiene este ocazionată de desfăşurarea în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai a  Zilelor Edvard Munch 2013, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la naşterea marelui pictor norvegian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter