Actualitate

La două săptămâni după jaful de la casa de amanet din Mărăşti, noi detalii ies la suprafaţă

În urmă cu două săptămâni, o casă de amanet din cartierul clujean Mărăști a fost jefuită. Potrivit primelor informaţii de atunci, hoții au reușit să sustragă un seif în care se afla o sumă importantă de bani, aproximativ 100.000 de lei. Ancheta poliţiştilor a stabilit că suma furată este mult mai mare, deja fiind conturate şi primele portrete robot.

Valentin Rusu, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Cluj, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că hoţii au reuşit să fure din seif suma de 130.000 de lei.

“130.000 de lei reprezintă prejudiciul creat plus 30.000 de lei celelalte pagube produse societăţii respective. Este vorba de o activitate complexă, nu vă putem oferi mai multe detalii. Avem un cerc de suspecţi. Cu siguranţă avem suspecţi în această cauză. Având în vedere modul de operare şi prejudiciul creat nu vă putem da alte detalii. Avem, de asemenea, nişte portrete robot, o parte din imaginile de pe camerele de supraveghere. În acest moment avem două portrete robot pentru două persoane”, a precizat Rusu.


Casa de amanet, situată pe strada Aurel Vlaicu, a fost jefuită în noaptea de 5 spre 6 noiembrie. Angajații casei de amanet au fost cei care au descoperit furtul și au anunțat poliția.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Cluj au confirmat producerea jafului, fără a oferi mai multe detalii despre atacatori sau despre suma sustrasă.


“Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre comiterea unui furt în dimineața zilei de miercuri, 6 noiembrie, la ora 7.59 la o casă de amanet din oraș. S-a constituit o echipă mixtă care se află la fața locului și fac cercetări pentru stabilirea prejudiciului și identificarea făptuitorilor. Ancheta este la început, nu putem oferii alte detalii. Urmează să se stabilească suma, se fac cercetări şi urmează să se caute imagini pe camerele de supraveghere din zonă”, declara la acea dată Adriana Vornicu, purtător de cuvânt la IPJ Cluj, care nu a putut să confirme și suma sustrasă.

Poliţiştii clujeni susţin că trei barbaţi au forţat butucul de la uşa de la intrare şi au furat casa de bani. Patronul casei de amanet a estimat că în casa de bani se afla suma de 60.000 de lei.


"Credem că avem de a face cu nişte amatori deoarece unul dintre hoţi nici măcar nu avea faţa acoperită şi se vede foarte bine pe imagini. Acum se lucrează la filtrarea imaginilor şi aflarea identităţii celor implicaţi. Trebuie să vedem dacă sunt din Cluj sau sunt veniţi din alte părţi dar după modul de acţiune sunt clar nişte amatori", spune un poliţist implicat în anchetă.

Reprezentanţii firmei care deţine casa de amanet au refuzat să facă declaraţii în acest caz.


Conform unor surse din rândul anchetatorilor, seiful din casa de amanet ar fi fost furat cu totul, iar în el s-ar fi aflat aproximativ 100.000 de lei, dar suma urmează să fie stabilită cu exactitate în urma anchetei Poliţiei. Sursele citate susţin că furtul ar fi avut loc în jurul orei 03.00, la casa de amanet Pentagrama, şi că alarma nu s-a declanşat, dar există imagini surprinse de camerele de supraveghere, acestea fiind la Poliţie.

Casa de amanet spartă este Pentagrama. Societatea Pentagrama Cash, cu sediul pe Aurel Vlaicu este deținută de către Andrei Cătălin Bojan, Mircea Bojan și Elisabeta Hoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter