Actualitate

"Poziţia copilului", premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm

"Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a primit premiul Telia la Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm, distincţia fiind acordată celui mai bun film din festival care nu beneficiază încă de distribuţie în Suedia, informează Institutul Cultural Român (ICR) Stockholm.

"Poziţia copilului", premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm "Poziţia copilului", premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm

Conform sursei citate, Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm şi-a desemnat câştigătorii în cadrul unei ceremonii organizate vineri seară.

În cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Stockholm, filmul "Poziţia copilului" a fost prezentat în secţiunea "Open Zone", dedicată celor mai apreciate filme din 2013, aflate în atenţia Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Film FIPRESCI.


"Poziţia copilului", o producţie Parada Film, 2013, este câştigătorul marelui premiu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din acest an şi este propunerea României pentru categoria "cel mai bun film străin" la premiile Oscar.

Premiul Telia, acordat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Stockholm de una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii suedeze, este dedicat sprijinirii distribuţiei în Suedia a filmelor de artă şi constă în 100.000 sek (aproximativ 11.000 euro), acordaţi pentru distribuţia locală a filmului câştigător.


În competiţia pentru acest premiu sunt înscrise toate filmele prezentate în festival care nu beneficiază încă de distribuţie în Suedia. Acordat de un juriu alcătuit anul acesta din producătorul Fredrik Heinig, actriţa Linda Zilliacus şi regizorul şi fotograful Pieter Ten Hoopen, premiul revine celui mai bun film din festival a cărui distribuţie în întreg teritoriul Suediei este considerată importantă. Premiul este astfel nu doar o recunoaştere a meritelor extraordinare ale filmului, ci şi un sprijin în promovarea locală a acestuia, încât să poată fi văzut de un număr cât mai mare de spectatori, precizează ICR Stockholm.

Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm s-a aflat în acest an la cea de-a 24-a ediţie şi a inclus peste 180 de filme din 50 de ţări.


Premiul pentru cel mai bun film al ediţiei din acest an a festivalului a fost acordat peliculei "The Selfish Giant" de Clio Barnard, conform site-ului oficial al evenimentului.

Etichete: pozitia copilului
Ultimele Stiri
abonare newsletter