Actualitate

Actorul Al Ruscio a murit la vârsta de 89 de ani

Actorul de film şi televiziune Al Ruscio, cunoscut pentru rolul mafiotului Leo Cuneo din lungmetrajul "Naşul III", a decedat marţi, la vârsta de 89 de ani.

În cinci decenii de carieră, Al Ruscio a jucat, printre altele, în serialul TV "Bonanza", în "Seducţie la Las Vegas/ Showgirls" (1995), dar şi în "Seinfeld", unde a interpretat rolul proprietarului restaurantului Monk's, informează contactmusic.com.

A jucat, de asemenea, în producţiile de televiziune "Peter Gunn", "The Untouchables", "MCCloud", "Lou Grant", "Hill Street Blues" şi "NYPD Blue", iar pe marele ecran a fost distribuit în filme precum "Philo se întoarce/ Any Which Way You Can" (1980), cu Clint Eastwood, şi "Lama zimţată/ Jagged Edge" (1985), alături de Glenn Close şi Jeff Bridges.


Pe lângă cariera de actor, a înfiinţat departamentul de dramă la Colegiul Midwestern din Denison, Iowa, şi a fost profesor de actorie la Universitatea Windsor din Canada.

În 2012, a publicat o carte despre actorie, intitulată "So Therefore... A Practical Guide for Actors", la editura Routledge.

Etichete: actor deces
abonare newsletter