Actualitate

Baza de agrement din Gheorgheni va costa 4,8 milioane euro

Pe locul fostului Cartodrom din cartierul Gheorgheni va fi construită o bază sportivă cu spații de agrement, piste pentru alergare și biciclete, dar și spații verzi. Suprafața totală a bazei este de peste 93.000 mp.

Proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru realizarea bazei sportive din cartierul Gheorgheni a fost votată în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, cu unanimitate de voturi.

Terenul pe care se propune amenajarea are suprafaţa de 93.659,50 mp şi este situat în intravilan şi în afara perimetrului de protecţie a valorilor istorice şi de arhitectural urbanistice, la limita cartierului Gheorgheni.


Amenajările constau în realizarea de alei şi piste (alergare, role şi ciclism), diverse terenuri sportive (fotbal, tenis, baschet, beachvolei, badminton, skate, escaladare, fitness), loc de joacă pentru copii, precum şi a unui parc cu dotări, paintball, amfiteatru în aer liber, zonă verde cu plante perene şi în zona terenurilor sportive, zonă împădurită, clădiri: polivalenta, alimentaţie publica, administraţie, suprafeţe carosabile, spaţii de circulatie, drumuri de incintă, platforme parcări, împrejmuiri şi accese, iluminat exterior (ambiental), reţele de apa şi canal, racorduri.

Studiul de fezabilitate a fost întocmit de către SC Civitas Proiectare SRL cu sediul în Cluj-Napoca. Valoarea totală a devizului general estimativ este de 22.085.850,92, din care partea de construcţii şi montaj 15.650.025,04 lei (fără TVA).


Suprafaţa verde totală (gazon, pădure) va fi 64.735,50 mp. Finanţarea investiţiei se face din fonduri de la bugetul local şi din alte surse constituite potrivit legii.

Durata de realizare a investiţiei este de șase luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter