Actualitate

Boc insistă: Cere Guvernului, pentru a patra oară, să oblige toate primăriile să posteze pe internet achiziţiile publice

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, că va acuza Guvernul USL de fraudă pe bani publici în interes de partid dacă nu va obliga toate autorităţile locale, judeţene, ministere şi alte instituţii să posteze pe internet toate achiziţiile publice peste 500 euro.

Primăria Cluj-Napoca a introdus din 1 august 2013 un model care se doreşte a fi urmat toate primăriile din ţară, dar şi de restul instituţiilor de stat: toate achiziţiile din bani public, între 500 şi 100.000 euro să fie publicate pe site-ul instituţiei. În momentul lansării, primarul Emil Boc a cerut ca Guvernul să oblige toate instituţiile de stat să adopte acest model. De atunci, nu s-a lăsat pagubaş şi a transmis mai multe mesaje publice Guvernului pentru adoptarea modelului de la Cluj. Ultimul apel de acest gen a fost făcut miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Mai fac încă un apel Guvernului, cred că e a treia sau a patra oară. Dacă respectă banul public şi nu vrea să îmbogăţească baronii locali şi firmele de casă ale USL-ului să aplice procedura transparentă la achiziţiile publice, după modelul Clujului. Nu cerem decât să ia ceea ce noi am făcut: orice licitaţie peste 500 euro să poată fi făcută transparent, pe site-ul insituţiei, ca oricine să aibă acces la informaţie şi la competiţie”, a spus Emil Boc.


Primarul a adăugat că va acuza Guvernul de fraudă din bani publici în interes de partid dacă nu va urma modelul Primăriei Cluj-Napoca. “Ar fi o dovadă că USL prin mărirea plafonului de achiziţii directe nu a urmărit îmbogăţirea baronilor locali şi a banilor pentru puşculiţa de campanie din primăvara anului viitor. Dacă Guvernul nu face acest lucru, îi acuz direct de fraudă pe bani publici în interes de partid”, a conchis Boc.

abonare newsletter