Actualitate

FOTO - Ambasadorul Germaniei, în vizită la Primăria Cluj-Napoca

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a primt marţi vizita Excelenţei Sale dl. Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România.

În cadrul întâlniri Emil Boc şi Excelenţa Sa dl. Werner Hans Lauk au discutat despre proiectele de viitor ale oraşului precum Cluj 2021 - Capitală Culturală Europeană și Youth@Cluj-Napoca 2015 dar şi despre posibilitatea deschiderii unei linii de studiu în germană la Universitatea de Medicina și Farmacie (UMF) Cluj sau despre problema locurilor de muncă în rândul tinerilor.

Emil Boc i-a prezentat ambasadorului Germaniei proiectele cu care municipiul Cluj-Napoca participă la titlurile de Capitală Europeană a Tineretului în 2015 şi de Capitală Europeană a Culturii în 2021.


“I-am prezentat Excelenței Sale dl. Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, punctele tari ale Clujului, proiectele noastre de viitor, inclusiv proiectul Cluj 2021 - Capitală Culturală Europeană și Youth@Cluj-Napoca 2015”, a afirmat Emil Boc.

Primalul clujen a punctat şi importanţa componentei unversitare în dezvoltarea oraşului Cluj-Napoca, în acest context discutându-se şi posibilitatea de a înfiinţa o linie de studiu în germană la Universitatea de Medicina și Farmacie (UMF) Cluj.


“La Cluj-Napoca oricine dorește să învețe limba germană are această oportunitate, de la grădiniță până la universitate. UMF Cluj - Universitatea de Medicina și Farmacie - ia in considerare deschiderea unei linii de studii în limba germană, pe lângă cele existente în limbile franceză și engleză. Componenta universitară este un aspect important, la care dacă adăugăm activitatea impresionantă a Centrului Cultural German și a comunității germane de la Cluj în ansamblu, colaborările academice, culturale și de afaceri, se conturează o bază solidă pentru dezvoltarea și mai puternică a relațiilor dintre Municipiul nostru și Germania”, relatează primalul clujenan.

De asemenena, în cadrul vizitei, cele două oficialităşi au discutat şi despre problematica tinerilor la nivelul Uniunii Europene.


“Șomajul ridicat în rândul tinerilor este o problemă serioasă în multe state ale U.E. iar România trebuie să își concretizeze politicile legate de tineret, să facă o prioritate reală, națională, din crearea de locuri de muncă pentru tineri”, a mai adăugat Emil Boc.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter