Actualitate

Aeroportul Cluj, cuprins într-un proiect de modernizare de 1.12 miliarde euro

Ministerul Transporturilor va aproba în perioada următoare Masterplanul de Transport, în cadrul căruia sunt prevăzute proiecte de modernizare în valoare de 1,12 miliarde euro.

Masterplanul de Transport va fi derulat cu fonduri europene şi vor fi folosiţi pentru modernizarea mai multor aeroporturi din ţară, printre care şi Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca, a anunţat, marți, ministrul de resort, Ramona Mănescu, în cadrul unei conferințe de specialitate. “Banii pentru proiectele în valoare de 1,12 miliarde de euro vor proveni din fonduri europene și vor fi alocați în special pentru modernizarea Aeroportului Henri Coandă, dar și a celor de la Cluj, Constanța, Baia Mare. De asemenea, vor fi construite capacități intermodale la aeroporturile de la Otopeni și Iași, dar și un terminal cargo la Cluj”, a declarat ministrul Transporturilor, citat de Agerpres. Proiectul se va derula în perioada 2014 – 2020.

Aeroportul Avram Iancu derulează în prezent un proiect cu fonduri europene prin care va fi creată o legătură între aeroport şi gară. În prezent, se lucrează la partea de studii şi găsirea de soluţii tehnice pentru realizarea obiectivelor: planul de amplasament,  soluţii tehnice arhitecturale, soluţii tehnice conexiuni auto şi soluţii tehnice CFR.


Ministrul Transporturilor a mai spus că prioritatea Ministerului Transporturilor pentru perioada următoare este îmbunătățirea traficului aerian pe rutele interne, mai multe aeroporturi din țară beneficiind deja de lucrări de modernizare finanțate din fonduri europene.

Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca a inaugurat noua pistă la sfârşitul lunii octombrie. A fost prima pistă din România construită de la zero în ultimii 20 de ani. Lucrările au costat aproximativ 150 milioane lei.


David Ciceo, directorul Aeroportului Avram Iancu a declarat că numărul pasagerilor va creşte cu 5% odată cu darea în folosinţă a noii piste care permite aterizarea unor aeronave de mari dimensiuni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter