Actualitate

RMGC: "Aşteptăm adoptarea cadrului legislativ, pentru ca dezvoltarea proiectului să înceapă în 2014"

RMGC consideră că raportul Comisiei parlamentare privind proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană este unul profesionist, cuprinzător care a dat posibilitatea opiniei publice să fie informată, arătând că aşteaptă adoptarea cadrului legislativ general pentru ca dezvoltarea proiectului să poată începe în prima parte din 2014.

"Raportul Comisiei parlamentare a venit la capătul unor dezbateri transparente, în care opinia publică a avut ocazia să fie informată cu privire la proiectul Roşia Montană. Raportul comisiei este profesionist şi cuprinzător şi ne bucurăm că, după mulţi ani de aşteptare, s-a desfăşurat o analiză serioasă a acestui proiect minier, în toate aspectele sale. Apreciem concluzia Comisiei, care recomandă completarea cadrului legislativ actual din România cu măsuri care să stimuleze implementarea unor proiecte miniere de asemenea amploare", arată marţi compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), într-un comunicat de presă.

RMGC speră ca noul cadru legislativ să permite dezvoltarea industriei miniere din România şi atragerea de investitori.


"Aşteptăm adoptarea rapidă a cadrului legislativ general, pentru ca dezvoltarea proiectului minier Roşia Montană să poată demara în prima parte a anului 2014, iar impactul economic pozitiv al repornirii mineritului în România să se facă simţit în întreaga economie", se mai arată în comunicat.

RMGC îşi exprimă încrederea că beneficiile proiectului Roşia Montană, printre care mii de locuri de muncă, standarde de mediu ridicate, patrimoniu restaurat şi peste cinci miliarde de dolari în economia României, se vor concretiza cât mai curând.


"Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) acţionează şi a acţionat întotdeauna cu bună credinţă şi deplină respectare a cadrului legal. RMGC îşi reafirmă respectul pentru toate instituţiile statului român şi pentru specialiştii români", a precizat sursa citată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter