Actualitate

Cinci angajaţi ai unei bănci, audiaţi în procesul fostului adjunct IPJ Cluj

Cinci angajaţi ai unei bănci, printre care şi directorul executiv regional, au fost audiaţi, luni, ca martori în procesul în care comisarul, Alexandru Mureşan fostul adjunct al IPJ Cluj, este judecat pentru că ar fi obţinut un credit de aproape 250.000 de euro cu acte false.

La Curtea de Apel Cluj au fost audiaţi, luni, cinci angajaţi ai unei bănci, în procesul în care fostul adjunct al IPJ Cluj, Alexandru Mureşan, este judecat pentru înşelăciune, fiind trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru că a primit în 2008 două credite în valoare de aproape 250.000 de euro, după ce şi-ar fi falsificat adeverinţa de venit.

Directorul sucursalei clujene a băncii care a acordat creditul, Petru Petruţ, a declarat, în faţa judecătorilor, că nu au existat nereguli în dosarele de creditare.


Avocatul lui Mureşan, Eugen Iordăchescu, a spus, însă, că doi reprezentanţi ai băncii au minţit în faţa instanţei, deoarece anterior au falsificat documente bancare.

"Doi dintre reprezentanţi băncii au minţit, luni, în faţa instanţei. Vom formula plângeri penale pentru mărturie mincinoasă şi pentru fals în înscrisuri sub semnatură privată, pentru că au falsificat documente. Cei care au acordat creditele, aveau motiv să o facă, pentru ca să se acopere din perspectiva responsabilităţii acordării unui credit neperformant”, a declarat Eugen Iordăchescu.


Următorul termen în dosar va avea loc în 2 decembrie, când urmează să fie audiaţi alţi martori.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter