Actualitate

Stâlpişorii retractabili de pe Piezişă, repuşi în funcţiune

Primăria Cluj-Napoca a repus în funcţiune cei doi stâlpişori retractabili de la capetele străzii Piezişă. Măsura are drept scop interzicerea accesului vehiculelor pe stradă, cu excepţia riveranilor.

Pe lângă reinstalarea stâlpişorilor retractabili, s-a instituit sens unic pe tronsonul cuprins între aleea auto aflată la mijlocul străzii Piezişă şi strada Clinicilor, sensul fiind de coborâre, în scopul creşterii siguranţei şi fluidizării circulaţiei rutiere şi pietonale. “În urma instituirii acestor noi reglementări, nu se va mai putea accede cu vehicule pe strada Piezişă, dinspre strada Clinicilor. Pentru a ajunge pe strada Piezişă, venind dinspre cartierul Mănăştur, se va circula ori pe strada Mărginaşă şi apoi pe strada B.P. Haşdeu, ori prin zona centrală a oraşului, folosind străzile Republicii, Ion Creangă şi apoi B.P. Haşdeu. Pe celălalt tronson al străzii Piezişă, cuprins între aleea auto aflată la mijlocul străzii Piezişă şi strada B.P. Haşdeu, circulaţia rutieră se va desfăşura în continuare în dublu sens”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Accesul cu vehicule pe zona restricţionată prin stâlpişori retractabili a străzii Piezişă se va putea efectua numai dinspre strada B.P. Haşdeu şi numai de către riveranii care deţin coduri de accesare a celor doi stâlpişori mobili. De asemenea, pe această stradă oprirea şi staţionarea vehiculelor rămân în continuare interzise, atât pe trotuare, cât şi pe carosabil.   


Reprezentanţii Primăriei dau şi câteva instrucţiuni de folosire a sistemului pentru riverani:

Pasul 1: Poziţionaţi autovehiculul la o distanţă suficientă pentru a putea vedea baza stâlpului;


Pasul 2: Apelaţi numărul de telefon alocat stâlpului peste care doriţi să traversaţi (număr de telefon comunicat de către Primărie);

Pasul 3: Aşteptaţi două secunde după coborârea completă a stâlpului, pentru a vă asigura că s-a terminat şi intervalul de coborâre lentă (la capăt de curs stâlpul este acţionat cu viteză redusă);


Pasul 4: Traversaţi peste stâlpul retractabil;

Pasul 5: Aşteptaţi la circa cinci metri de stâlp ridicarea completă a acestuia (în cazul în care un eventual autovehicul are intenţia să treacă, în acel moment încercaţi să atenţionaţi conducătorul auto cu privire la respectarea tuturor paşilor descrişi mai sus).


Pentru orice traversare peste stâlp este necesară parcurgerea tuturor paşilor de mai sus, chiar dacă stâlpul este coborât, există setări care permit programarea ridicării automate la un interval cuprins între 0 şi 4,5minute, acestea putând fi activate în orice moment.

Ultimele Stiri
abonare newsletter