Actualitate

Proteste faţă de proiectul Roşia Montană, în ţară: Câteva sute de persoane la mitinguri, la Câmpeni, Alba Iulia, Bistra

Câteva sute de persoane au protestat, duminică, la Alba Iulia, Câmpeni şi Bistra faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, cerând parlamentarilor să respingă acest proiect.

Peste 300 de persoane au participat la un miting în centrul oraşului Cîmpeni, apoi au pornit în marş scandând lozinci precum "Uniţi salvăm Munţii Apuseni", "Moţii nu vor cianură" sau "Salvaţi Roşia Montană! Salvaţi Munţii Apuseni!", informează Mediafax.

Protestatarii au avut steaguri tricolore, pancarte cu mesaje împotriva proiectului minier, dar şi afişe cu portretele lui Avram Iancu şi Horea.


Oamenii au cerut parlamentarilor să respingă proiectul de lege privind Roşia Montană, având în vedere faptul că membrii comisiei speciale pentru acest proiect minier se întrunesc luni pentru a lua o decizie.

Un protest similar a avut loc şi la Bistra, o comună din Munţii Apuseni, unde aproximativ 100 de persoane au protestat timp de aproape două ore, iar o parte dintre participanţi s-au alăturat, duminică seară, protestatarilor de la Cîmpeni.


Şi la Alba Iulia aproximativ 40 de persoane au protestat, duminică seară, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană şi au plecat într-un marş pe mai multe străzi din municipiu fluierând, bătând din tobe şi scandând "Alba Iulia trezeşte-te" şi "Uniţi salvăm Roşia Montană", "Trădarea de ţară în aur se măsoară" şi "Roşia, Roşia, vine revoluţia!".

Ultimele Stiri
abonare newsletter