Actualitate

A 11-a duminică de proteste față de proiectul de la Roșia Montană. Protestatarii au blocat traficul în marșul spre Mărăști

Mai puțin de 1.000 de protestatari s-au adunat duminică după-amiază în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Manifestanţii au mărşăluit până în cartierul Mărăşti. Protestul s-a încheiat în faţa Primăriei.

UPDATE ORA 21.45

Protestul la care au participat aproximativ 700 de persoane s-a încheiat, duminică seară, după ce manifestanţii au blocat traficul în faţa Primăriei şi au scandat "Jos Guvernul", "Jos Ponta, jos, că eşti un mincinos". Manifestanţii au ajuns în faţa sediului Primăriei în jurul orei 20.20, după ce au străbătut în marş mai multe străzi din centrul oraşului şi cartierul Mărăşti. Traficul rutier în zona Primăriei a fost blocat de protestatari, dar ulterior a fost eliberat câte un sens de circulaţie.
Mitingul anti-Roşia Montană s-a încheiat după aproximativ patru ore şi jumătate, fără incidente.

UPDATE ORA 19.10

Protestatarii au pornit din Piața Unirii, în marș, spre cartierul Mărăști pe traseul Bulevardul Eroilor, Calea Dorobanților. La fel ca și în celelalte săptămâni de proteste, pe parcursul marșului traficul este blocat.


Oamenii au scandat "Uniţi salvăm Roșia Montană", "Peste tot Poliţie, nicăieri Justiţie", "Vrem omenie, nu Jandarmerie".Oamenii au scandat "Uniţi salvăm Roţia Montană", "Peste tot Poliţie, nicăieri Justiţie", "Vrem omenie, nu Jandarmerie".

Protestatarii sunt însoțiți de jandarmi, aceștia fiind criticați de participanții la miting prin diverse sloganuri. Mesajele scandate sunt în special împotriva șefului Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, Florinel Budișan ca urmare a conflictelor care au avut loc, duminica trecută între protestatari și jandarmi. Participanții la protest au declarat atunci că jandarmii i-au îmbrâncit pur și simplu, iar Florinel Budișan a precizat atunci că câțiva protestatari au fost imobilizați după ce au refuzat să se legitimize.


Sute de protestatari în centrul orașului

Protestele față de proiectul de la Roșia Montană continuă și în această săptămână la Cluj-Napoca. Printre mesajele inscripționate pe pancarte se numără “Băsescu, RMG aceeași mizerie” sau “Avem cu toții o rană: Roșia Montană”.

Clujenii care s-au adunat în această seară în centrul orașului spun că protestează și din solidaritate cu cei care au fost agresați duminica trecută de către jandarmi, în fața Prefecturii. Unul dintre protestatari a adus o roşie gonflabilă de aproximativ doi metri înălţime, pe care a pus-o în mijlocul pieţei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter