Actualitate

FOTO - Jaf la o casă de amanet din Cluj. Hoții au furat un seif plin cu bani

O casă de amanet din cartierul clujean Mărăști a fost jefuită în noaptea de marți spre miercuri. Hoții au reușit să sustragă un seif în care se afla o sumă importantă de bani, aproximativ 100.000 de lei.

Casa de amanet, situată pe strada Aurel Vlaicu, a fost jefuită noaptea trecută, fiind deschisă o anchetă în acest sens. Angajații casei de amanet au fost cei care au descoperit furtul și au anunțat poliția.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Cluj au confirmat producerea jafului, fără a oferi mai multe detalii despre atacatori sau despre suma sustrasă.


“Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre comiterea unui furt în dimineața zilei de miercuri, 6 noiembrie, la ora 7.59 la o casă de amanet din oraș. S-a constituit o echipă mixtă care se află la fața locului și fac cercetări pentru stabilirea prejudiciului și identificarea făptuitorilor. Ancheta este la început, nu putem oferii alte detalii. Urmează să se stabilească suma, se fac cercetări şi urmează să se caute imagini pe camerele de supraveghere din zonă”, a precizat Adriana Vornicu, purtător de cuvânt la IPJ Cluj, care nu a putut să confirme și suma sustrasă.

Mai mulți polițiști se află la casa de amanet. La faţa locului se află o echipă de criminalişti care iau amprente şi caută probe.


Poliţiştii clujeni susţin că trei barbaţi au forţat butucul de la uşa de la intrare şi au furat casa de bani. Patronul casei de amanet a estimat că în casa de bani se afla suma de 60.000 de lei.

"Credem că avem de a face cu nişte amatori deoarece unul dintre hoţi nici măcar nu avea faţa acoperită şi se vede foarte bine pe imagini. Acum se lucrează la filtrarea imaginilor şi aflarea identităţii celor implicaţi. Trebuie să vedem dacă sunt din Cluj sau sunt veniţi din alte părţi dar după modul de acţiune sunt clar nişte amatori", spune un poliţist implicat în anchetă, citat de evz.ro.


Reprezentanţii firmei care deţine casa de amanet au refuzat să facă declaraţii în acest caz.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, seiful din casa de amanet ar fi fost furat cu totul, iar în el s-ar fi aflat aproximativ 100.000 de lei, dar suma urmează să fie stabilită cu exactitate în urma anchetei Poliţiei. Sursele citate susţin că furtul ar fi avut loc în jurul orei 03.00, la casa de amanet Pentagrama, şi că alarma nu s-a declanşat, dar există imagini surprinse de camerele de supraveghere, acestea fiind la Poliţie.


Casa de amanet spartă este Pentagrama. Societatea Pentagrama Cash, cu sediul pe Aurel Vlaicu este deținută de către Andrei Cătălin Bojan, Mircea Bojan și Elisabeta Hoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter